Віктор Шемчук: Ми зацікавлені підтримувати проекти, які мають соціальну спрямованість

Віктор Шемчук: Ми зацікавлені підтримувати проекти, які мають соціальну спрямованість

19.03.13 11:29 0 879
18 лютого, голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук провів зустріч з народною артисткою України Оксаною Білозір та диригентом благодійного проекту «М’юзік Кемп Інтернешнл» Констанцією Фортуною (США, штат Каліфорнія).

Під час зустрічі Констанція Фортуна, яка є автором зазначеного міжнародного проекту, розповіла керівнику області про намір організувати у місті Львові у травні 2014 року пісенно-музичний табір для дітей із соціально незахищених категорій області.

«Я завжди мріяла побувати у Львові і саме тут реалізувати свій проект. Мені б дуже хотілося, аби громадськість розуміла, що саме ми прагнемо зробити. Щоб вчителі, які виявлять бажання працювати у таборі, ставились до цього з ентузіазмом. Тому я готова вже у жовтні цього року організувати для них відповідні майстер-класи. Адже цей захід має залишити добрий слід у серці кожної дитини», – сказала авторка проекту.

Очільник Львівщини висловив готовність області до співпраці. «Ми зацікавлені підтримувати такі проекти, які мають соціальну спрямованість. Це не лише наше бажання, це завдання, яке визначено Президентом України», - повідомив Віктор Шемчук.

Зокрема, голова Львівської ОДА розповів, що в області також працюють над організацією літніх таборів у Сколівському та Городоцькому районах. «Це буде спортивно-культурне дозвілля із вивченням іноземної мови, зі спортивними заходами та культурною програмою. Тобто це не пластова складова, а складова, яку будуть проводити військово-патріотичні заклади», – зазначив В.Шемчук.

На завершення зустрічі, керівник Львівщини запевнив, що облдержадміністрація безумовно сприятиме в організації таких таборів і обов’язково розгляне всі пропозиції.

Довідка: 

Благодійна організація «М’юзік Кемп Інтернешнл» проводить музичні дитячі табори в різних країнах світу. Метою проекту є виховання музичного смаку підлітків, використовуючи найбільш довершені класичні духовні твори. Серед авторів репертуару – Моцарт, Гендель, Гайдн, Бетховен.

Музичні майстер класи проводяться в Україні вже не вперше. Напружена творча праця в таборі під час шкільних канікул охоплює сотні учнів, серед яких діти пільгових та кризових категорій, міські та сільські учні.

Як правило, «Музичний табір» – це шестиденна програма, в рамках якої хор є обов’язковим предметом для всіх дітей. Додатково вивчаються факультативні дисципліни: скрипка, гітара, сопілка, дерев’яні музичні інструменти, музичні ігри, малювання на склі та ін. Наприкінці тижня діти дають концерт.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сумлінними платниками ...
Наступна новина: У Луцьк відбувся VІ ...

КОМЕНТАРІ