Львівщина: в області працюють 704 фахівці із соціальної роботи

Львівщина: в області працюють 704 фахівці із соціальної роботи

19.03.13 15:15 0 1117
Мережа центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Львівської області налічує 32 центри, в яких станом на 15 березня вже працює 704 фахівці із соціальної роботи. Про це 18 березня на апаратній нараді під керівництвом голови облдержадміністрації Віктора Шемчука повідомив начальник Львівського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ярослав Бордіян.

На виконання Нових соціальних ініціатив Президента України, з метою здійснення модернізації соціальних служб для повного охоплення увагою держави найуразливіших категорій громадян, у Державному бюджеті на 2012 рік було передбачено виділення додаткової дотації у сумі 23,9 млн. грн. для Львівської області. Зазначена дотація спрямовувалася на введення не менше як 709 посад фахівців із соціальної роботи для виявлення, оцінки потреб, надання соціальних послуг та здійснення соціального супроводу сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Начальник Львівського обласного центру повідомив, що при розподілі соціальних працівників за пріоритет було взято гірські та віддалені райони Львівської області, а саме Сколівський, Турківський, Старосамбірський, де є 100% укомплектування фахівцями із соціальної роботи у співвідношенні до кількості населення. Він також зазначив, що фактична потреба у фахівцях із соціальної роботи в області становить 1130 осіб.

За словами Ярослава Бордіяна, введення посад фахівців із соціальної роботи у районних та міських центрах соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді області сприяло збільшенню показників щодо виявлених сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах (особливо сімей з дітьми), а отже надання їм вчасної та якісної допомоги та охоплення соціальними послугами. Зокрема, кількість виявлених сімей збільшилась на 293 %, а кількість сімей, які перебувають під супроводом центрів соціальних служб – на 189 %.

Зазначимо, що загалом на обліку центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді є 4587 сімей, котрі перебувають у складних життєвих обставинах, в яких виховується 10550 дітей.

Водночас, існують й проблемні питання, зокрема це вдосконалення нормативно-правової бази щодо діяльності фахівців із соціальної роботи (відсутність чіткої посадової інструкції) та кредиторська заборгованість районних та міських центрів соціальних служб за зареєстрованими юридичними та фінансовими зобов’язаннями на придбання оргтехніки та облаштування робочих місць для фахівців із соціальної роботи.

Заслухавши доповідь начальника Львівського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, голова Львівської ОДА Віктор Шемчук запропонував налагодити активну співпрацю з державними органами місцевого самоврядування для того, щоб подолати зазначену проблему кредиторської заборгованості, а також доручив подати конкретні пропозиції щодо вирішення зазначених питань.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Пакистані затримали ...

КОМЕНТАРІ