Львівщина впоралась зі стихією на 90%

Львівщина впоралась зі стихією на 90%

19.03.13 17:08 0 1044
На усіх дорогах державного значення на Львівщині забезпечено проїзд. Про це 18 березня на брифінгу, що відбувся після засідання президії Львівської обласної ради, повідомив голова Львівської ОДА Віктор Шемчук.

« вночі і зранку частково було утруднено проїзд через те, що дуже велика кількість автотранспорту була накопичена у місцях відстою та ночівлі у сусідніх областях, які закрили повністю проїзд через свою територію. Це і Закарпатська, і Тернопільська, і Рівненська, І Івано-Франківська області, де транспорт стояв. Ми все-таки упродовж цих днів якимось чином рухались – десь краще, десь гірше, але рух транспорту було забезпечено», – сказав Віктор Шемчук.

Він уточнив, що вночі та зранку був ускладнений рух транспорту на ділянці Київ-Чоп поблизу смт. Олесько. «Зараз уже рух транспорту там відновлено. У нас за добу через Львівську область, відповідно до даних моніторингу, пройшло десять тисяч автомобілів. Тобто, навантаження, яке раніше проходило приблизно за десять днів, відбулось за одну добу. Станом на зараз складна ситуація залишається, нашим здобутком є те, що на ранок уже всі населені пункти області під’єднані до електропостачання. Із цим проблем немає, хоча виникають поточні моменти, які негайно вирішуються. У нас є доїзд практично до усіх населених пунктів», – сказав В.Шемчук.

Він також наголосив, що у тих населених пунктах, куди все ще неможливо доїхати, працює спецтехніка, яка до кінця дня, а у крайньому терміні – на ранок 19 березня, забезпечить доїзд. «Буде дорога і електроенергія, і дротовий зв’язок», – додав керівник області.

Віктор Шемчук зазначив, що ця непроста ситуація показала, що «ми знову у Києві будемо просити кілька речей: перше – це транспорт і спеціальна техніка, яка показала, що техніка 40-ка і 50-тирічного віку вже не може справлятись із тими проблемами, які є. Друге: ми очікуємо, що на днях відбудеться різке потепління і, якщо це дійсно відбудеться, то ми будемо мати іншу проблему – пов’язану із повінню і до неї також треба готуватись. На апаратній нараді, яка відбулась зранку, координація дій усіх підрозділів обласної державної адміністрації з контролюючими органами, спеціальними підрозділами, департаментами Служби з надзвичайних ситуацій та ДАІ визнана незадовільною, тому буде поновлено план дій усіх підрозділів з координації дії на новому рівні тільки, якщо будуть збої у роботі», – сказав голова ОДА.

Він додав, що у області також без збоїв працюють пункти обігріву.

«Я думаю, що ми із цією проблемою на 90 % уже спорались і завершимо цей процес. Що стосується перспективи, то принаймні ми знаємо ті проблеми, які у нас є і знаємо, що робити для того, щоб їх усунути», – додав очільник Львівщини.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ