На Міжнародній конференції у Львівській ОДА обговорили стимулювання розвитку туризму у Карпатському регіоні

На Міжнародній конференції у Львівській ОДА обговорили стимулювання розвитку туризму у Карпатському регіоні

19.03.13 08:57 0 919
14 березня у Львівські облдержадміністрації відбулась Міжнародна конференція «Стимулювання розвитку туризму у Карпатському регіоні шляхом покращення сервісу та безпеки туристів», участь у якій взяли понад 60 фахівців галузі туризму із Республіки Польща, Чеської Республіки, Білорусі та України.

На офіційному відкритті Міжнародної конференції із вітальним словом виступив в.о. директора департаменту міжнародного співробітництва та туризму облдержадміністрації Лев Захарчишин та наголосив на важливості сучасної системи безпеки туристів, що надасть нового поштовху для розвитку туризму на Львівщині та Україні загалом, побажав успіху та позитивних результатів з реалізації проекту.

Іван Горбацьо, директор Асоціації гірських провідників «Ровінь», керівник проекту «Стимулювання розвитку туризму у Карпатському регіоні шляхом покращення сервісу та безпеки туристів», презентував учасникам основні положення та очікувані результати проекту: діючий навчально-тренувальний центр для підготовки фахівців туристичного супроводу та рятувальників гірської пошуково-рятувальної служби, підготовлені екскурсоводи, гірські провідники та працівники для гірських пошуково-рятувальних пунктів, а також діючі громадські пошуково-рятувальні пункти в с. Довгому Дрогобицького району та смт. Славське Сколівського району.

На конференції голова правління гірської рятувальної служби (GOPR) в Республіці Польща Анжей Чех презентував аудиторії діяльність служби та показав відеоролики, в яких відображено роботу гірських рятувальників, а також їхні умови праці та матеріально-технічне забезпечення.

Начальник Львівської обласної контрольно-рятувальної служби Михайло Яворівський розповів історію створення та реорганізації контрольно-рятувальної служби, та наголосив, що в умовах швидкого розвитку активного та екстремального туризму необхідно зосередитись на вчасній і реальній допомозі туристам. З реаліями та проблемами на шляху розвитку туристичного супроводу в гірській місцевості з учасниками заходу поділився гірський провідник Олександр Нужний.

Сергій Коледа, заступник голови правління Гроднинського обласного відділення ГО «Республіканський туристсько-спортивний союз» (Республіка Білорусь) відзначив великий вклад в забезпечення безпеки туристів львівських розробників української національної системи знакування туристичних шляхів, яку на території Білорусі прийняли в себе як таку, що відповідає європейським стандартам, і успішно використовують для ознакування пішохідних, велосипедних, водних, лижних та кінних видів активного туризму.

В рамках заходу  виступили та вручили значки «Турист України» голова Львівської обласної Федерації спортивного туризму України Тарас Пахолюк та віце-президент Федерації спортивного туризму України Володимир Соколов. Також на конференції виступив голова Української Асоціації Активного та Екологічного туризму Сергій Підмогильний із пропозицією приділяти належну увагу активному та екологічному тризму та, зважаючи на світові тенденції розвитку туризму, оголосити наступний рік «Роком активного туризму».

За підсумками проведеної Міжнародної конференції «Стимулювання розвитку туризму у Карпатському регіоні шляхом покращення сервісу та безпеки туристів» учасники стверджують, що активний гірський туризм є пріоритетною галуззю економіки на транскордонних територіях як в Україні так і в Республіці Польща. Однією з головних умов для розвитку гірського туризму та залучення туристів є наявність екологічно чистого середовища, привабливість пропонованих екскурсій, зацікавленість зі сторони мандрівників та гарантування їх безпеки під час подорожі та відпочинку.

Довідка: 

Проект «Стимулювання розвитку туризму у Карпатському регіоні шляхом покращення сервісу та безпеки туристів» реалізовується в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна на 2007-2013 роки та фінансової підтримки Європейського Союзу. 

Розробник проекту: Асоціація гірських провідників «Ровінь».

Партнери проекту:

- Львівська обласна контрольно-рятувальна служба Туристсько-спортивної спілки України;

- Гірська Рятувальна Служба «GOPR» в Республіці Польща;

- Польське Туристично-Краєзнавче Товариство;

- Львівська асоціація розвитку туризму.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Івано-Франківщина: за ...

КОМЕНТАРІ