На Львівщині жовківські свободівці стали співорганізаторами конференції до 1025-річчя хрещення Київської Русі

На Львівщині жовківські свободівці стали співорганізаторами конференції до 1025-річчя хрещення Київської Русі

19.03.13 18:32 0 992
18 березня 2013 року в місті Жовква відбулася науково-практична конференція "Роль християнства у формуванні духовних цінностей української молоді", що проходила в рамках відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі. Участь у конференції взяло духовенство УГКЦ, УАПЦ та УПЦ КП, а також керівники загальноосвітніх шкіл, учителі християнської етики та представники громадських організацій району.

Організувало конференцію управління освіти, молоді та спорту Жовківської РДА спільно з комісією з питань освіти та виховання Сокальсько-Жовківської єпархії. Долучилася до проведення заходу Жовківська районна організація ВО "Свобода", яка подарувала кожному учасникові книги. Захід розпочався з молитви та привітального слова владики Михаїла Колтуна, єпископа Сокальсько-Жовківського.

Зі вступним словом звернувся заступник голови Жовківської районної ради свободівець Богдан Юрдига: "Майже через тисячоліття здійснилися пророчі слова апостола Андрія Первозванного, який проголосив на Київських землях: "На горах цих возсіяє благодать Божа – велике місто буде тут, Господь освятить цю землю святим водохрещенням і спорудить тут багато церков". Великим промислом Божим у 988 році рівноапостольний князь Володимир охрестив Київську Русь.

Направду українська земля є благодатною, бо за короткий час наш народ осягнув істину християнської віри. І незважаючи на те, що з Заходу насувається ідеологія споживацтва та вседозволеності, ми повинні докласти всіх зусиль, аби зберегти інститути морально-духовного виховання молоді – християнську церкву, національну освіту, традиційну сім'ю. Таким чином нам вдасться зберегти свою ідентичність та побудувати міцну незалежну державу".

Науково-практична конференція складалась з двох частин. Спершу заслухали виступи дослідників та практиків щодо різних аспектів виховання української молоді. У другій частині конференції учасники працювали у трьох секціях за напрямками: "Гендерні питання та освіта", "Актуальні питання теорії та практики викладання християнської етики у школі", "Роль християнства у формуванні духовних цінностей української молоді".

Учасники конференції поділились власним досвідом та здобули нові знання, аби в християнському дусі виховувати молоде покоління правдивих християн та достойних громадян своєї держави.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 3)

КОМЕНТАРІ