На Львівщині депутати-свободівці вимагають від голови Жовківської РДА фінансування програм розвитку району

На Львівщині депутати-свободівці вимагають від голови Жовківської РДА фінансування програм розвитку району

19.03.13 15:59 0 935
На черговій сесії Жовківської районної ради голова фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Костянтин Орловський заявив, що райдержадміністрація не знаходить можливостей для розвитку району та підтримки місцевих громад, які самостійно намагаються залучити кошти з обласних та державних програм. Найбільше вражає те, що за жалюгідного стану доріг 2012 року Жовківський район не використав близько 1 млн. грн. на ремонт автошляхів і кошти повернулися в обласний і Державний бюджети.

Варто наголосити, що адміністрація відверто ігнорує рішення сесій районної ради. Так Жовківська РДА заблокувала програму ремонту народних домів та програму "Селу – спортивний майданчик". Адміністрація штучно затягувала реалізацію програм, передбачивши їхнє фінансування наприкінці року, коли погодні умови не дозволяють проводити роботи. Окрім того, коли з'ясувалося, що не вистачає значних сум на виплату заробітної плати, фінуправління РДА переконувало депутатів, що, оскільки кошти з районних програм не використано, то треба їх скерувати на першочергові видатки.

"Ми, депутати, дійсно були змушені перекинути кошти з цих програм на заробітну плату працівникам бюджетних установ. Проте ми погодилися це зробити за однієї умови: що цього року з вільного залишку ми одразу ж повертаємо кошти на ці програми. Та, на жаль, адміністрація під час формування бюджету на 2013 рік про це забула. Чиновники РДА не хочуть домагатися гарантованих державою коштів на захищені статті видатків, тому в районі немає фінансів на соціально-економічний розвиток, а бюджет перетворюється у відомість із виплати заробітної плати. Потрібно звернути увагу й на те, що районна адміністрація на 2013 рік не заклала коштів для співфінансування обласної програми мікропроектів та проектів Програми розвитку ООН, за рахунок яких передбачено ремонти народних домів, енергозбереження в школах та дитячих садочках тощо", – наголосив свободівець.

Нагадаємо, що за 9 місяців бюджет Жовківського району було перевиконано на 10 %. Тому рішенням сесії Жовківська районна рада спрямувала ці надходження на співфінансування проектів ПРООН.

Проте Жовківська райдержадміністрація оскаржила таке рішення районної ради в суді. Як наслідок – мікропроекти місцевих громад залишилися без фінансування у 2012 році. Щоби не потрапити у список ненадійних районів, які не виконують свої зобов'язання перед партнерами, районна рада направила у 2013 році кошти на завершення минулорічних проектів. Таким чином місцеві ради матимуть можливість брати участь у програмі ПРООН на ще більш вигідних умовах, згідно з якими 2/3 фінансування мікропроектів лягає на плечі ПРООН.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Закарпатті штормове ...
Наступна новина: Парламент Кіпру розглядає ...

КОМЕНТАРІ