На Рівненщині фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, зобов’язані подати декларацію

На Рівненщині фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, зобов’язані подати декларацію

19.03.13 10:52 0 981
Особа, яка здійснює незалежну професійну діяльність, зобов'язана подати податкову декларацію про майновий стан і доходи за результатами звітного року не пізніше 30 квітня 2013 р. та самостійно сплатити суму податкового зобов'язання, зазначену в поданій декларації, до 1 серпня 2013 р.

Згідно пп. 14.1.226 статті 14 Податкового кодексу України незалежна професійна діяльність - участь фізичної особи у науковій, літературній, артистичній, художній, освітній або викладацькій діяльності, діяльність лікарів, приватних нотаріусів, адвокатів, аудиторів, бухгалтерів, оцінщиків, інженерів чи архітекторів, особи, зайнятої релігійною (місіонерською) діяльністю, іншою подібною діяльністю за умови, що така особа не є працівником або фізичною особою - підприємцем та використовує найману працю не більш як чотирьох фізичних осіб.

Для визначення бази оподаткування податком на доходи фізичних осіб розраховується середньомісячний оподатковуваний дохід як отриманий загальний річний оподатковуваний дохід, зменшений на суму документально підтверджених річних витрат, поділений на кількість календарних місяців, протягом яких здійснювалась діяльність.

Декларація про майновий стан і доходи заповнюється на підставі даних книги обліку доходів і витрат, де зазначають назву та код виду діяльності згідно з КВЕД, за здійснення якого одержано дохід, суму одержаного доходу, вартість документально підтверджених витрат, пов’язаних з провадженням діяльності, суму чистого оподатковуваного доходу.

Якщо доходи отримано виключно від провадження незалежної професійної діяльності, додатки до декларації не заповнюються.

У разі отримання фізичною особою, яка здійснює незалежну професійну діяльність, інших доходів з джерел їх походження в Україні та іноземних доходів така особа заповнює відповідні додатки до декларації про майновий стан і доходи за правилами, встановленими для платників податку — фізичних осіб.

Дізнатися більше щодо порядку заповнення та подання податкової декларації про майновий стан і доходи Ви можете на офіційному веб-порталі ДПС України: www.sts.gov.ua у банері «Декларування громадянами майнового стану і доходів 2013».

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині горів ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині уряд ...

КОМЕНТАРІ