Росія повторила вимоги і до зміненої системи ПРО США

Росія повторила вимоги і до зміненої системи ПРО США

19.03.13 11:41 0 872
Росія повторила свої вимоги до Сполучених Штатів Америки дати юридичні гарантії, що створювана Вашингтоном система протиракетної оборони і за зміненими її планами не буде спрямована на захист від наступального ядерного потенціалу Москви. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як мовиться в заяві Міністерства закордонних справ Росії, змінені плани, за якими замість протиракет у Європі мають розгорнути протиракети в тихоокеанських регіонах США, все одно викликають занепокоєння.

Наприкінці минулого тижня у США оголосили про певні зміни планів створення спільно з союзом НАТО системи протиракетної оборони в Європі. Як заявив міністр оборони США Чак Гейґл, за умов нинішнього посилення ракетної програми Північної Кореї і бюджетних обмежень вирішено наразі відмовитися від останньої, четвертої фази створення системи ПРО в Європі, а саме встановлення найсучасніших ракет-перехоплювачів у Польщі, яке попередньо планувалося десь на наступне десятиліття. Натомість США вирішили встановити нові ракети-перехоплювачі на Алясці, а в Японії радар попередження, щоб надійніше захиститися від усе реальнішої північнокорейської ракетної загрози.

Росія протестувала і проти всіх дотеперішніх планів створення цієї системи, особливо ж проти нині скасованої четвертої фази, заявляючи, що вона становить загрозу її національній безпеці. У США і НАТО заявляють, що система спрямована проти потенційної ракетно-ядерної загрози з боку таких країн, як Іран чи Північна Корея, і звертають увагу, що вона просто не здатна протистояти російській ядерній потузі за своїми технічними характеристиками.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ