На Тернопільщині в обласному Управлінні ДСНС розглянули результати ліквідації наслідків складних погодних умов та визначили подальші завдання

На Тернопільщині в обласному Управлінні ДСНС розглянули результати ліквідації наслідків складних погодних умов та визначили подальші завдання

19.03.13 11:10 0 911
18 березня в актовому залі Управління ДСНС України у Тернопільській області відбулася службова нарада з підведення підсумків щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, яка виникла в зв’язку з погіршенням погодних умов у вигляді інтенсивного снігопаду та сильних поривів вітру, що призвело до знеструмлення 51 населеного пункту області та порушення шляхового сполучення з 223 населеними пунктами.

Відкриття наради відбулося під головуванням Директора Департаменту реагування на надзвичайні ситуації Державної служби України з надзвичайних ситуацій України генерал-лейтенанта служби цивільного захисту Григорія Марченка. Участь у ній також взяли перший заступник голови Тернопільської облдержадміністрації – голова обласної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Микола Головач, начальник Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області генерал-майор служби цивільного захисту Євген Лукавий, керівництво та особовий склад Управління ДСНС в області та начальники служб цивільного захисту районів.

Микола Головач подякував працівникам підрозділів ДСНС за роботу, особливо відзначивши роль важкої рятувальної спецтехніки, БАТ-2М, та автомобілів високої прохідності, що є на озброєнні пожежно-рятувальних підрозділів у відновленні шляхового сполучення до ізольованих, внаслідок снігових переметів, населених пунктів регіону. «Незважаючи на недостатню кількість снігоочисної техніки, – зауважив він, – рятувальники навідмінно, власними силами, справляються з виконанням поставлених завдань. Роботи з ліквідації наслідків складних погодних умов тривають».

Григорій Марченко визначив основні завдання, що постають на перед службою цивільного захисту та підкреслив на першочерговості рятувально-пошукових робіт, наданні допомоги потерпілим, адже збереження життя та здоров’я людей є основним пріоритетним завданням діяльності служби з надзвичайних ситуацій України. «Одним з важливих питань є готовність сил та засобів пожежно-рятувальної служби до пропуску льодоходу та реагування на можливу надзвичайну ситуацію при виникненні повені внаслідок танення снігу», – наголосив керівник Департаменту. Також він звернув також увагу на наглядово-профілактичну діяльність та її роль у недопущенні виникнення надзвичайних подій та запобігання випадків загибелі населення.

На завершення генерал-майор служби цивільного захисту Євген Лукавий подякував представникам органів влади за підтримку й плідну співпрацю та завірив, що пожежно-рятувальна служба краю завжди готова відреагувати на всі надзвичайні події та ситуації.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові 50 одержувачів ...
Наступна новина: Прем'єр-ліга. Змінилися ...

КОМЕНТАРІ