Хмельниччина: харчі з «повітря» коштували бюджету понад 4 мільйони гривень

Хмельниччина: харчі з «повітря» коштували бюджету понад 4 мільйони гривень

19.03.13 13:45 0 791
Податковою міліцією Хмельниччини викрито несумлінних посадових осіб одного з бюджетоформуючих підприємств регіону, які на фіктивних операціях з купівлі продуктів харчування кримінальним шляхом ухилились від сплати 4 мільйонів 300 тисяч гривень податків.

Аби сховати у «тінь» кошти, що мали бути сплачені до казни держави, ділки вдались до нелегального формування схемного податкового кредиту з ПДВ та штучних валових витрат з податку на прибуток. Задля цього харчовики безпідставно у фінансовій звітності підприємства відображали віртуальні операції з купівлі продовольчої продукції у фіктивних фірм з Києва.

Як встановили правоохоронці, столичні підприємства-фантоми були зареєстровані на підставних осіб та використовувались лише для маскування «тіньових» оборудок не надто сумлінних гравців реального сектору економіки, які, до речі, за рішенням суду опинились поза законом саме через фіктивну господарську діяльність.

Наразі слідчим відділом ДПС у Хмельницькій області проти правопорушників за ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах за частиною 3 статті 212 Кримінального кодексу України розпочате кримінальне провадження.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільщина: до ...
Наступна новина: Рівненська область: за ...

КОМЕНТАРІ