Сергій Рижук: «Незважаючи на складні економічні умови, Ємільчинський район робить вагомий вклад у розвиток області та держави загалом»

Сергій Рижук: «Незважаючи на складні економічні умови, Ємільчинський район робить вагомий вклад у розвиток області та держави загалом»

19.03.13 17:29 0 1225
На цьому акцентував голова облдержадміністрації Сергій Рижук 15 березня під час урочистостей із нагоди 90-річчя з дня утворення Ємільчинського району. «Обсяг обласного бюджету за три роки збільшився в 1,9 раза, а відрахування до державного бюджету зросли в 1,6 раза. У цьому зокрема заслуга і ємільчинців. Маючи ці кошти, ми маємо змогу будувати та відновлювати дошкільні навчальні заклади і школи, здійснювати реконструкцію лікувальних закладів, активно впроваджуючи реформу галузі охорони здоров’я на місцевому рівні. Житомирщина – один із перших регіонів України, на території якого створено сучасний перинатальний центр і діє декілька потужних центрів охорони здоров’я матері та дитини. Враховуючи те, що наш край постраждав від Чорнобилю, ми докладаємо всіх зусиль у боротьбі з туберкульозом і онкозахворюваннями – у 31-му районі відкрито пункти гемодіалізу, що фінансуються з обласного бюджету. Цього року ми завершимо створення в області кардіохірургічного центру. Тож тепер є можливість вчасного діагностування інфарктів, а не лікування хвороби у запущених формах», – зауважив очільник області. Крім того, Сергій Рижук повідомив і про намір влади щодо ремонту та будівництва нової дороги від Новограда-Волинського до Ємільчиного.

У свою чергу голова Ємільчинської райдержадміністрації Леонід Забела від імені районної громади висловив вдячність голові облдержадміністрації Сергію Рижуку за сприяння та багаторічну співпрацю. «Багато важливого було зроблено для району у 70-80-х роках. Ємільчинці з вдячністю згадують, як під керівництвом тодішнього першого секретаря Ємільчинського райкому партії та нинішнього голови облдержадміністрації Сергія Рижука була проведена реконструкція центральної частини селища, облаштовано набережну на річці Уборть, заасфальтовано десятки кілометрів доріг, започатковано будівництво дитячих садків, адміністративних центрів сіл району. Помітний вклад Сергія Рижука і в розвитку сільського господарства та промислового виробництва району», – нагадав керівник району.

Аналізуючи здобутки району останніх років, варто зауважити - три роки тому за рахунок коштів державної субвенції та співфінансування з районного бюджету – 980 тис. грн. – було відремонтовано місцевий будинок культури: заклад повністю переведено на опалення твердим паливом (дровами), оскільки використання газу з цією ж метою стало економічно невигідним, а також здійснено реконструкцію фасаду закладу та заміну вікон. Ще одним результатом є запуск нової дахової газової котельні у центральній районній лікарні, на що освоєно понад 2 млн. грн. Крім того, у чотирьох селах району – Рясне, Сергіївка, Тайки та Рихальське – проведено капітальні ремонти будівель шкіл із виконанням енергозберігаючих заходів (заміна дерев’яних вікон теплоефективними металопластиковими зі склопакетами).

Участь в урочистих зборах брав також і заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Олександр Никитюк, ознайомивши присутніх із розпорядженням голови облдержадміністрації про нагородження ємільчинців з нагоди 90-річчя від дня створення району. За багатолітню сумлінну працю, значний особистий внесок у соціально-економічний і культурний розвиток, високий професіоналізм і з нагоди 90-річчя від дня створення Ємільчинського району Сергій Рижук нагородив почесними грамотами та грошовими преміями пенсіонерів Василя Дейнеку та Володимира Миколаєнка, медсестру Ємільчинської центральної районної лікарні Раїсу Куницьку і директора ТОВ Агрофірма «Прогрес» Миколу Прищепу. Разом із тим, очільник області вручив іменні годинники голові райдержадміністрації Леоніду Забелі, голові районної ради Петру Лісовому, жителям смт Ємільчине Тамарі Сокирко й Анатолію Сокирку, ветерану війни і праці Ользі Філоненко, голові Ємільчинської селищної ради ветеранів Валерію Жабровцю та жителю с. Степанівка Івану Насінському.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопільщині в ...

КОМЕНТАРІ