Івано-Франківщина: на «Власний дім»  спрямують 2,229 млн. грн.

Івано-Франківщина: на «Власний дім» спрямують 2,229 млн. грн.

20.03.13 16:47 0 977
В області цього року планують спрямувати 2,229 млн. грн. на реалізацію програми «Власний дім», яка передбачає надання мешканцям сільської місцевості кредитів під 3% для будівництва та реконструкції житла.

Про це на засіданні колегії департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури, проведеної за участю заступника голови облдержадміністрації РусланаГусака, повідомив голова обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі Тарас Гаврилко.

«Кошти на програму заплановано у бюджетах всіх рівнів, - зазначив Тарас Гаврилко. – З державного бюджету – 900 тис. грн., обласного – 377 тис. грн., районних – 952 тис. грн.»

Фінансування програми, як наголошувалося на колегії, розпочали у Коломийському та Тлумацькому районах.

У 2012 році за інформацією Тараса Гаврилка, в межах програми «Власний дім» на Івано-Франківщині було укладено 22 угоди, з яких 17 – на будівництво житла, 5 – на спорудження інженерних мереж. У сільській місцевості в області завдяки участі у програмі «Власний дім» ввели в експлуатацію 26 будинків, газифікували 7 осель. Було профінансовано 1,937 млн. грн.

Довідково

Державна програма «Власний дім» діятиме до 2015 року. Відповідно до неї, позику надають селянам під 3 відсотки річних на 20 років, молодим сім’ям — на 30 років, а родини, у яких троє і більше дітей до 18 років, не сплачують відсотків. Селяни можуть брати пільгові позики для побудови, реконструкції та купівлі житла або на підведення електрики, водопостачання й газифікації осель.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині ...
Наступна новина: На Рівненщині про ...

КОМЕНТАРІ