Івано-Франківщина: презентація поетичної збірки Анатолія Ядловського «У Бескидах – низьких горах»

Івано-Франківщина: презентація поетичної збірки Анатолія Ядловського «У Бескидах – низьких горах»

20.03.13 12:21 0 1087
Днями в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Івана Франка відбулася презентація поетичної збірки Анатолія Ядловського «У Бескидах – низьких горах».

У заході взяли участь директор музейного комплексу «Лемківське село» (м. Монастириськ, Тернопільська обл.) Михайло Тиханський, науковий співробітник цього ж музею Валентина Грабчак, поетеса і журналістка Анна Кирпан, представники лемківської громади Івано-Франківської області, бібліотечні працівники.

Вірші із презентованого видання читали як сам автор, так і гості, зокрема, Валентина Грабчак, Анна Кирпан і наймолодша учасниця заходу – Софійка Малаховська.

До уваги присутніх була представлена книжкова виставка творів Анатолія Ядловського з фондів нашої книгозбірні.

На завершення Анатолій Ядловський подякував адміністрації та працівникам бібліотеки за допомогу в організації і проведенні свята, а також подарував презентовану книгу «У Бескидах – низьких горах».

Довідково.

Анатолій Ядловський народився в місті Підгайці Тернопільської області. В 1975 році закінчив Тернопільський фінансово-економічний інститут і був направлений на роботу в м. Івано-Франківськ, де живе і працює по даний час. Перший його вірш був надрукований в газеті «Новий час» в січні 1992 році. Згодом вийшли три збірки поезій: «Зупинена мить» (1994), «Серце на долонях» (1995) і «Дар Всевишнього» (2002). Також Анатолій Йосипович написав «Історію села Кам’яна» (Польща).

Багато віршів поета стали піснями, зокрема, «Лемківська доля», «Моя Лемко вино», «Лемківщино, рідна мати», «Гори кличуть», «Ватра у Рівні», «Синьоокий простір неба» та ін. До речі, кілька музичних творів завдяки мультимедійним засобам гості презентації мали можливість почути і побачити.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Наступна новина: У Вануату заявили, що не ...

КОМЕНТАРІ