Державтоінспекція Прикарпаття за безпеку дітей на дорогах

Державтоінспекція Прикарпаття за безпеку дітей на дорогах

20.03.13 11:41 0 945
Під таким гаслом пройшла акція організована управлінням державтоінспекції УМВС України в Івано-Франківській області.

На сцені обласної філармонії для дітей початкових класів шкіл м. Івано-Франківська акторами,заслуженим артистом України Левком та Лідією Бебешко в ролі Левка Дурка та інспектора ДАІ, проведено театралізований урок-виставу з вивчення Правил дорожнього руху на тему: «Від рідного порога – безпечна дорога». Метою цього заходу є популяризація серед школярів Правил дорожнього руху, привернення уваги громадськості до проблем дитячого дорожньо-транспортного травматизму.

У формі діалогу «Запитання-відповідь» актори спілкувалися з юною артисткою, обговорювали цікаві дорожні ситуації. Не бракувало і комічних дитячих відповідей і різних цікавинок від школярів, які разом зі сценічним інспектором ДАІ привчали до дисципліни на дорозі порушника-бешкетника Левка Дурка.

«Головне, щоб найменші учасники дорожнього руху навчилися правильно поводитися на дорозі, щоб почуватися у безпеці. Найкращим і найрезультативнішим методом навчання дітей є ігри, конкурси, театралізовані дійства. Саме у музичному, навчально-розважальному жанрі діти краще засвоюють Правила дорожнього руху, оскільки це і цікаво і невимушено», - зауважив начальник обласної Державтоінспекції майор міліції Ярослав Ковальчук, який взяв участь у заходах.

Також перед юними учасниками дорожнього руху виступила команда КВК учнів 7-11 класів ЗОШ №2 м. Івано-Франківська «Екстремали», яка торік в обласному конкурсі посіла перше місце. Більш досвідчені та краще обізнані у сфері питань з безпеки дорожнього руху, школярі професійно і серйозно жартували над своїми помилками на дорозі, які можуть призвести до нещасть.

Виступ пройшов цікаво і, як кажуть, на одному подиху. Діти перебували під гарним враженням від розумного інспектора ДАІ і обурювалися діями негативного героя Левка Дурка, який поводився на дорозі, як «невмійко» і «незнайко» Правил дорожнього руху. Головне, малеча добре розмежувала, як потрібно діяти на дорозі в тій чи іншій ситуації і які можуть бути наслідки, якщо не бути уважним та не дотримуватися Правил. Дітки не прощалися з акторами – вони сказали: до нових зустрічей. А організатори дійства отримали нову порцію позитивних вражень і емоцій та сподіваються, що діти будуть у безпеці і в житті і на дорозі.

Служба профілактичної роботи УДАІ УМВС

України в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівщина: Наталія ...
Наступна новина: Справу про смерть ...

КОМЕНТАРІ