У Львові "Свобода" вимагає від Андрія Садового припинити знищувати малий бізнес

У Львові "Свобода" вимагає від Андрія Садового припинити знищувати малий бізнес

20.03.13 09:52 0 919
Фракція ВО "Свобода" у Львівській міській раді засвідчує свою солідарність з підприємцями, які 19 березня 2013 р., вийшли під стіни ЛМР з вимогою до міського голови Андрія Садового припинити нищити малий бізнес у місті. Про це повідомив голова фракції ВО "Свобода" у Львівській міській раді Маркіян Лопачак.

"Команда Садового демонструє відверте нерозуміння потреб львівських підприємців та вперто саботує будь-яку роботу на розвиток малого бізнесу. Йдеться, зокрема, про тимчасові споруди, так звані "малі архітектурні форми", на які адміністрація міського голови оголосила "сезон відкритого полювання". Андрій Садовий прикривається благими намірами, розповідаючи через власні ЗМІ про нібито масовий продаж алкоголю в МАФах неповнолітнім, а в той час канали, підконтрольні його сім'ї, продовжують рекламувати слабоалкогольні напої, в тому числі через футбольні програми, які дивиться молодь. Тому в нас є величезні сумніви у щирості його розповідей, натомість з‘являється дедалі більше підстав вірити у те, що він свідомо "зачищає" ринок в інтересах великих торговельних мереж", – розповів Маркіян Лопачак.

"Ми наголошуємо на тому, що МАФи – це понад 10 000 львів'ян, що там працюють, яких міський керманич хоче залишити без роботи. Ще 28 лютого на сесії Львівської міської ради було ухвалено рішення про створення спеціальної робочої групи, яка мала би вирішити проблему дозвільних документів для малого бізнесу та узгодити всі непорозуміння, які заважають чітко визначити процедуру встановлення і продовження договорів оренди. Проте чиновники ЛМР засідання групи банально саботували. Відтак ми маємо усі підстави заявити, що команда Садового свідомо порушує закон, перешкоджаючи здійснювати підприємницьку діяльність городянам, які ведуть бізнес відповідно до чинного законодавства України і не порушують правил торгівлі", – заявив голова постійної депутатської комісії архітектури, містобудування та охорони історичного середовища Андріян Гутник.

Зважаючи на це, фракція ВО "Свобода" декларує повну підтримку вимог протестувальників і вимагає:

- включити до порядку денного наступного пленарного засідання проект ухвали щодо внесення технічних змін та продовження договорів оренди тимчасових споруд, власники яких мають позитивне рішення депутатської комісії архітектури та містобудування;

- у термін до 15.04.2013 року спільно з підприємцями розробити положення про встановлення тимчасових споруд;

- у термін до 15.05.2013 року спільно з підприємцями розробити перспективну схему розміщення тимчасових споруд у м. Львові;

- у термін 15 20.05.2013 року створити громадську раду з питань малого та середнього бізнесу при міському голові;

- у термін до 15.04.2013 року розробити процедуру обмеження реклами алкоголю на території м. Львова.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ