На Львівщині ірина Сех звернулася до Конституційного Суду щодо врегулювання законодавства про статус чорнобильців

На Львівщині ірина Сех звернулася до Конституційного Суду щодо врегулювання законодавства про статус чорнобильців

20.03.13 18:43 0 1047
Народний депутат України від Всеукраїнського об'єднання "Свобода", голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Ірина Сех звернулася до Конституційного Суду стосовно відновлення дії норм закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" в редакції, яка діяла до 2007 року.

За словами Ірини Сех, до комітету, який вона очолює, надходить багато звернень від громадян та громадських організацій чорнобильців, які просять врегулювати законодавство, що стосується соціального захисту постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС.

Як відомо, 2007 року було внесено зміни до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи". 22 травня 2008 року Конституційний Суд визнав неконституційними деякі положення, передбачені вищезгаданими змінами до законодавства.

"Під час ухвалення цього рішення Конституційний Суд України не визначив порядку його виконання, – зазначає Ірина Сех. – У законодавчій базі зазначено лише те, що відповідна норма неконституційна, але раніше чинну норму не поновлено".

Ірина Сех просить надати роз'яснення щодо відновлення дії закону.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львові ...

КОМЕНТАРІ