У Рівненській області від платників податків надійшло 57 скарг

У Рівненській області від платників податків надійшло 57 скарг

20.03.13 14:56 0 877
За перших два місяці поточного року до ДПС у Рівненській області від платників податків надійшло 57 скарг, якими оскаржено 90 податкових повідомлень-рішень (рішень) органів державної податкової служби.

У результаті розгляду залишено без змін 120 податкових повідомлень-рішень (рішень) (з урахуванням скарг, які надійшли у 2012 році) на суму 54,3 млн.грн, відмінені повністю або частково 16 рішень, на суму 1,1 млн.грн.

Найчастіше платники податків оскаржують рішення податкових органів по донарахуванню зобов'язань з податку на додану вартість і податку на прибуток.

Довідково: Платник податків має право звернутися до вищестоящого податкового органу зі скаргою, у випадку якщо він вважає, що йому була неправомірно визначена сума грошового зобов'язання або податковий орган ухвалив будь-яке інше рішення, що суперечить законодавству або що виходить за рамки його повноважень.

Скарга подається у вищестоящий контролюючий орган у письмовій формі (і за необхідністю - з належно завіреними копіями документів, розрахунками і доказами, які платник податків вважає потрібним надати з урахуванням вимог пункту 44.6 статті 44 Податкового кодексу України) протягом 10 календарних днів, наступних за днем отримання платником податків податкового повідомлення-рішення або іншого оскарженого рішення контролюючого органу.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: силами ...
Наступна новина: Кассано назвав сина на ...

КОМЕНТАРІ