Бізнес – спільнота Рівненщини наповнює державну казну

Бізнес – спільнота Рівненщини наповнює державну казну

20.03.13 11:13 0 910
У січні-лютому нинішнього року платники податків регіону сплатили до казни понад 412 мільйонів гривень, проти 359 мільйонів торік. З них до державного бюджету надійшло 173 мільйони, скарбниці ж місцевих громад отримали понад 239 мільйонів гривень.

Майже девять з десяти гривень, мобілізованих до державного бюджету на Рівненщині, надійшло від сплати податків на прибуток й на додану вартість. До казни спрямовано понад 153 мільйони гривень зазначених податків.

Наповнення ж місцевих скарбниць краю традиційно залежить від зборів податку на доходи фізичних осіб та плати за землю. Цьогоріч надходження першого склали 166 мільйонів гривень, що на 14 мільйонів більше, ніж у 2012 році. За користування ж головним багатсвом держави – землею бізнес-спільнота наразі сплатила 20,5 мільйонів.

«Ритмічність та системність у сплаті податків вкотре доводить правильність обраного курсу економічних реформ в державі, адже добровільність перерахувань коштів до бюджету має стійку традицію до зростання, – розповідає голова ДПС у Рівненській області Віктор Башук. – У свою чергу, влада постійно працює над вдосконаленням системи обслуговування бізнесу. Відтепер задля зменшення бюрократичних процедур та спрощення започаткування бізнесу, при реєстрації своєї справи майбутнім підприємцям більше не потрібно звертатися до податкових органів для взяття на облік. Їм достатньо подати відповідні документи лише державному реєстратору. Такі кроки уряду в комплексі з іншими заходами, що спрямовані на дерегуляцію економіки, і є запорукою економічного добробуту, як держави в цілому так і окремих її громадян», – підсумовує головний податківець Рівненщини.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ