Працедавець Магнітського не здивований закриттям справи про смерть юриста

Працедавець Магнітського не здивований закриттям справи про смерть юриста

20.03.13 16:53 0 975
Британець Вільям Браудер, засновник і керівник інвестиційного фонду Hermitage Capital, який обслуговував російський юрист Сергій Магнітський, заявив Радіо Свобода, що не здивований оголошеним рішенням закрити справу про смерть юриста у слідчому ізоляторі. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

На думку фінансиста, фактичну вказівку з цього приводу дав президент Росії Володимир Путін, заявивши, що юрист помер від природних причин, і цю вказівку дбайливо виконав весь державний апарат. Тож, за словами Браудера, йдеться про політично мотивоване втручання Путіна з метою змінити обставини того, що насправді сталося з Магнітським.

Браудер також вважає, що через це в Росії немає шансів на справедливий розгляд справ, які стосуються Магнітського і його самого.

Слідчий комітет Росії повідомив, що закрив справу про смерть Магнітського в СІЗО в Москві 2009 року. Як мовиться в заяві про це, юриста взяли під досудовий арешт до слідчого ізолятора законно, помер він від серцевих ускладнень, і ніяких свідчень злочину немає.

Тим часом Магнітського в Росії судять посмертно, а Браудера заочно за звинуваченнями в ухиленні від сплати податків. Проти Браудера висунули й інші звинувачення в фінансових порушеннях.

Сергій Магнітський, російський юрист, який працював для інвестиційного фонду Hermitage Capital під керівництвом Вільяма Браудера, помер у 2009 році у слідчому ізоляторі в Москві у віці 37 років від серцевих проблем. Російські правозахисники стверджують, що представники влади свідомо ігнорували поганий стан його здоров’я, щоб змусити його замовкнути.

Магнітський потрапив за ґрати, звинувачений у розробці схеми уникнення російських податків для свого замовника, фонду Hermitage Capital. Йому висунули це звинувачення після того, як юрист заявив, що викрив схему, за якою вже сплачені фондом податки на суму у 230 мільйонів доларів викрали з російського бюджету посадовці Міністерства внутрішніх справ Росії, податкової адміністрації та інших державних органів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині про ...
Наступна новина: На Львівщині пройде VIII ...

КОМЕНТАРІ