На АЕС «Фукусіма-1» у Японії частково відновили електропостачання

На АЕС «Фукусіма-1» у Японії частково відновили електропостачання

20.03.13 14:21 0 1034
На атомній електростанції «Фукусіма-1» у Японії, яка зазнала катастрофи після землетрусу і цунамі два роки тому, відновили постачання електроенергії до двох із чотирьох сховищ відпрацьованого атомного палива, яке перервалося вчора ввечері. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Таким чином, до цих сховищ відновлюється й постачання охолоджувальної води.

Водночас, як повідомила Токійська електроенергетична компанія, яка експлуатує станцію і відома у світі за англійським скороченням TEPCO, температура води в охолоджувальних басейнах усіх чотирьох сховищ лишається в межах норми і навіть без подачі холодної води залишатиметься в цих межах іще не менш як чотири доби.

Самі реактори ніяк не потерпіли від зриву постачання електроенергії, ніяких інших порушень не сталося, заявила компанія.

АЕС «Фукусіма-1» значно потерпіла після землетрусу і цунамі 2011 року, через які вийшли з ладу системи охолодження. Це призвело до перегріву реакторів і відпрацьованого палива, вибухів накопиченого водню, плавлення активних зон трьох із шести реакторів і певного викиду радіоактивних речовин назовні.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ