Уряд Кіпру запропонував зміни до плану оподаткування депозитів

Уряд Кіпру запропонував зміни до плану оподаткування депозитів

20.03.13 16:16 0 897
Уряд Кіпру повідомив що пропонує зміну до первісного плану оподаткування банківських вкладів, за якою вкладники з менш як 20 тисячами євро в кіпрських банках мали б узагалі уникнути такого податку. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Інші моменти, узгоджені раніше з міжнародними позикодавцями, лишаються ті самі: одноразовий податок у 6,75 відсотка на вклади до 100 тисяч євро і в 9,9 відсотка на вклади понад 100 тисяч євро.

Наразі не відомо, чи зможе уряд за зміненим таким чином планом здобути необхідні за угодою з позикодавцями 5 мільярдів 800 мільйонів євро, щоб отримати від них допомогу на 10 мільярдів євро. Голова Центрального банку Кіпру вже заявив, що змінений план не дасть такої можливості.

Серед інших варіантів зміни плану – оподаткувати тільки вклади понад 100 тисяч євро, але відразу більш як на 15 відсотків.

Парламент Кіпру, як очікують, мав би голосувати з приводу цього податку вже . Урядова коаліція не має більшості і не зможе затвердити план без підтримки хоча б кількох депутатів від опозиції, яка виступає проти.

Допомога необхідна Кіпрові для того, щоб уникнути дефолту посеред боргової і бюджетної кризи. Нинішні умови стосуються 10-мільярдної допомоги від Європейського Союзу і Міжнародного валютного фонду. Ведуться також розмови про отримання подібного кредиту від Росії.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: «Важливо, щоб ...
Наступна новина: Рівненщина – в десятці ...

КОМЕНТАРІ