Справу про смерть Магнітського в СІЗО закрили

Справу про смерть Магнітського в СІЗО закрили

20.03.13 11:45 0 902
Слідчий комітет Росії заявляє про закриття справи за фактом смерті в СІЗО юриста Сергія Магнітського через відсутність складу злочину. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За повідомленням, опублікованим на сайті комітету, Магнітського доправили до СІЗО законно. Щодо Магнітського не створювалися спеціальні умови утримання під вартою, відмінні від умов утримання інших в’язнів, не чинився тиск, не застосовувалося фізичне насильство чи тортури, мовиться в повідомленні слідчого комітету.

За повідомленням, медична експертиза засвідчила, що смерть Магнітського настала від гострої серцевої недостатності.

Сергій Магнітський, російський юрист, який працював для західного інвестиційного фонду Hermitage Capital, помер у 2009 році в слідчому ізоляторі, в Москві, у віці 37 років від серцевих проблем. Російські правозахисники стверджують, що представники влади свідомо ігнорували поганий стан його здоров’я, щоб змусити його замовкнути.

Магнітський потрапив за ґрати, звинувачений у розробці схеми уникнення російських податків для свого замовника, фонду Hermitage Capital. Йому висунули це звинувачення після того, як юрист заявив, що суму в 230 мільйонів доларів, яку фонд уже сплатив як податки, викрали з російського бюджету посадовці Міністерства внутрішніх справ Росії, податкової адміністрації та інших державних органів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Державтоінспекція ...
Наступна новина: Проводиться розслідування ...

КОМЕНТАРІ