Тернопільський "Сокіл" створив українську інтернет-радіостанцію

Тернопільський "Сокіл" створив українську інтернет-радіостанцію

20.03.13 13:55 0 1134
За сприяння Тернопільської молодіжної громадської організації "Сокіл" розпочала роботу нова українська інтернет-радіостанція "Радіо Вареник". В ефірі радіостанції звучатимуть лише пісні українською мовою. Це буде музична скриня української музики для тих, хто хоче слухати якісний продукт рідною мовою.

"Ми дуже раді, що нас підтримують. Молодь активно додається до нашого проекту. Це є свідченням того, що люди хочуть слухати якісну українську музику, їм не байдужа українська творчість. Сподіваємося на подальшу активність поціновувачів всього українського", – зазначив один із керівників проекту Дмитро Чорний.

Зараз радіостанція працює лише в Інтернеті, а основний час етеру "Радіо Вареник" відведено для популярної, сучасної музики в стилі "рок", "поп", "хіп-хоп" та "денс". Проте, контент радіостанції також вподобають і шанувальники "безсмертних" хітів минулого століття.

"Ми вже давно хотіли запустити схожий проект, бо сучасні радіостанції нехтують чудовою українською музикою. Вони, мабуть, вважають, що російська попса, чи, що гірше – "шансон", якісніші за вітчизняні композиції. Це величезна помилка. Серед українського музичного контенту є безліч прекрасних пісень, які можна "крутити" в етері. Багатьом людям неприємно під час проїзду в громадському транспорті слухати те, чим нас "годують" деякі радіостанції. Ми хочемо показати, що не варто забувати про те, що українська музика теж існує, вона є популярною й конкурентноспроможною", – зазначив голова Тернопільської обласної молодіжної громадської організації "Сокіл" Ігор Бойчук.

В останні кілька років щільність FM-радіостанцій збільшилася настільки, що скоро їм стане тісно на шкалі радіоприймача. Перемістившись всього лише на кілька міліметрів за шкалою, ми чуємо нових ді-джеїв, нову музику і заставки до FM-станцій. У підсумку вашому тюнеру з кожним днем все важче знаходити те, що вам більше подобається. Саме це стало причиною появи інтернет-радіостанцій разом із розвитком технологій. Онлайн радіо вже давно влаштувалося на наших інтернет-просторах і з кожним роком завойовує все більшу аудиторію. Прослуховування радіопередач і музики через Інтернет тепер не здається чимось далеким та недоступним для нас. Головна відмінність онлайн радіо від FM - висока якість звучання, яка не залежить від умов поширення радіохвиль. Тобто віддаленість від радіостанції в інтернет-мовленні не грає практично ніякої ролі, і ви можете слухати вашу улюблену радіостанцію, перебуваючи в будь-якій точці світу, де є доступ до Інтернету.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Ракицький: "Ми ще не ...
Наступна новина: На Львівщині студенти ...

КОМЕНТАРІ