З електронною стрічкою на Тернопільщині працює 46 касових апаратів

З електронною стрічкою на Тернопільщині працює 46 касових апаратів

20.03.13 08:03 0 962
До Системи зберігання і збору даних від реєстраторів розрахункових операцій в області підключено 46 одиниць касової техніки. Ці касові апарати вже формують електронну стрічку та автоматично передають дані про готівкові операції на сервери податкової служби.

На у Державному реєстрі реєстраторів розрахункових операцій знаходиться 5 моделей касової техніки. Незабаром будуть включені ще 11 моделей, які відповідають сучасним вимогам. Тому вже найближчим часом користувачі найбільш популярних моделей матимуть можливість для їх дообладнання. З повним переліком реєстраторів розрахункових операцій, які включені до Державного реєстру, можна ознайомитися на веб-порталі Державної податкової служби (http://sts.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/reestri/53992.html).

Нагадаємо, що законодавчі норми, які впроваджують дистанційний моніторинг касових операцій, набрали чинності з 1 січня поточного року. Підприємці мають можливість або обладнати вже існуючі касові апарати відповідними модемами для передачі даних, або придбати нову техніку.

Відповідальність за неподання звітності в електронному вигляді настає з 1 липня 2013 року, тож у платників ще є час на виконання вимог законодавства. Проте податкова служба області рекомендує не зволікати з переходом на електронну стрічку касових операцій, адже можливості сервісних центрів обмежені наявними трудовими ресурсами.

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Смерть всиновленого ...
Наступна новина: Буковинські бізнесмени, які ...

КОМЕНТАРІ