На Житомирщині основні соціально-демографічні характеристики дитинства змінилися, повинна змінитися й інфраструктура для дітей

На Житомирщині основні соціально-демографічні характеристики дитинства змінилися, повинна змінитися й інфраструктура для дітей

20.03.13 16:07 0 914
На цьому наполягає Глава держави, повідомив Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко під час брифінгу. «Нині діюча інфраструктура для дітей у повній мірі не відповідає їхнім потребам і запитам», - зазначив Юрій Павленко.

Уповноважений Президента України звернув увагу на аналіз структури вільного часу дитини: вивчення уроків, заняття на комп’ютері, перегляд телевізора і «часто беззмістовне поняття «гуляю». При цьому, за словами Юрія Павленка, за результатами досліджень майже 40% батьків не знають, з ким дитина гуляє, майже 57% батьків не обізнані з основними проблемами дитини і тим, що її турбує, майже половина батьків не знають, чим дитина зайнята в позаурочний час. «На нашу думку, і це підтверджується науковцями, дитина не може бути незайнятою, тому що незайнятість дитини призводить до ризиків протиправних дій, асоціальної, девіантної поведінки, до шкідливих звичок», - сказав Юрій Павленко.

Нові соціальні ініціативи Президента спрямовані і на зміну інфраструктури для дітей. Так, Глава держави наголошує на необхідності модернізації дитячих спортивних майданчиків у 28000 шкіл протягом 2013-14 років. У рамках проведення Року дитячої творчості має бути переглянута система позашкільної освіти, змінене фінансування, розширена мережа закладів позашкілля. Кількість дітей, охоплених позашкільною освітою, має збільшитися до 70% з нинішніх 40%.

У зв’язку зі зростанням народжуваності дітей має збільшуватися і кількість дитячих дошкільних навчальних закладів. «Протягом 2013-14 років кількість дітей, охоплених дошкільною освітою, має зрости до 85%, що відповідає загальноєвропейському стандарту охоплення дітей дошкільною освітою», - зазначив Уповноважений Президента з прав дитини.

Також приміщення притулків для дітей, свого часу реорганізовані з дитсадочків, дошкільних навчальних закладів, нині необхідно знову повернути дошкільним навчальним закладам. «Масова неконтрольована безпритульність дітей подолана, відповідно 90 притулків для безпритульних дітей непотрібні», - сказав Юрій Павленко.

Внаслідок збільшення кількості дітей у прийомних сім\'ях і дитячих будинках сімейного типу нинішні будинки дитини необхідно реорганізувати в центри реабілітації і допомоги сім\'ям з дитиною-інвалідом.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: П'ятов: "Ми всі ...
Наступна новина: Юрій Павленко: Основні ...

КОМЕНТАРІ