Муніципальний бал надихає чернівчан на добрі справи

Муніципальний бал надихає чернівчан на добрі справи

21.03.13 10:38 0 962
20 березня, у Чернівецькій міській раді відбулася прес-конференція, присвячена підсумкам проведення V Муніципального благодійного балу у Чернівцях. У ній взяли участь: заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Чернівецької міської ради Олександр Паскар, начальник управління праці та соціального захисту населення міської ради Альона Долга та голова міського благодійного фонду «Милосердя» Сільва Тома.

«Кошти для дітей, які потребують негайного лікування, збираються протягом усього року, – каже Сільва Тома. – Виставляються спеціальні скриньки на сесіях міської ради, у мережах магазинів та в інших публічних місцях. Також на підтримку важкохворих людей відбуваються благодійні концерти, йде збір коштів під час різноманітних благодійних свят. Буквально вчора Наталка Урсулян отримала на лікування кошти, зібрані на балу. Депутат Чернівецької міської ради Михайло Гросу уже після завершення цьогорічної акції передав ще 10 тисяч на лікування Олені Проданчук, яка хворіє раком тазобедренної кості.»

«Організаторами балу виступили Чернівецька міська рада та благодійний фонд «Милосердя», – зазначає Альона Долга. – На Муніципальний бал міг потрапити кожен небайдужий до долі хворих дітей, придбавши за 600 гривень вхідний квиток. За підсумками цього благочинного заходу зібрано 276 тисячі 320 гривень, які будуть перераховані на лікування 7 важкохворих дітей.»

«Муніципальний бал надихає благодійників на шляхетні, добрі справи, – каже Олександр Паскар. – Скажімо, директор “Чернівціжитлобуду” Василь Мороз був настільки зворушений історією однієї дівчинки, що минулоріч придбав лот за 80 тисяч гривень. Долучаються до акції й інші відомі в місті люди: бізнесмени, депутати, культурні і громадські діячі. Тож подібні заходи є дуже важливими для нашого суспільства.»

Для довідки:

Традиція проведення благодійних муніципальних балів у Чернівцях була відроджена у 2006 році. Тоді вдалося зібрати 106 тисяч гривень (з них 25 тисяч на аукціоні). Наступного, 2007-го, загальна сума зібраних коштів склала 365 тис.грн. (250 тис.грн. – з аукціону, 230 проданих вхідних квитків). У 2008-му році на щедрість доброчинців, вочевидь, суттєво вплинула фінансово-економічна криза: загалом вдалося зібрати 228 тис.грн. (114 тисяч – завдяки аукціону, найдорожчий лот на якому продали за 20 тис.грн.; 190 проданих квитків). Минулорічний благодійний бал став рекордним за кількістю проданих вхідних квитків. Долучитися до доброчинності зголосилися 240 людей – найбільше за всі роки проведення таких благодійних заходів у нашому місті. Тоді вдалося виручити 304 тисяч 122 гривні.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині стан ...
Наступна новина: В Луцьку члени виконкому ...

КОМЕНТАРІ