Олександр Вілкул: Найголовніше, щоб українські діти отримали якісну освіту

Олександр Вілкул: Найголовніше, щоб українські діти отримали якісну освіту

21.03.13 14:20 0 901
Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул провів селекторну нараду, на якій одним із головних питань порядку денного було обговорення реалізації національного проекту «Відкритий світ» - створення інформаційно-комунікаційної освітньої мережі національного рівня на базі технологій радіозв’язку четвертого покоління (4G)».

Олександр Вілкул повідомив, що в Україні для першого етапу реалізації національного проекту «Відкритий світ» відібрано 55 загальноосвітніх шкіл. На фінансування їх технічного забезпечення для використання електронних освітніх ресурсів Урядом виділено 65 млн грн. «Це – справжній прорив в українській освіті. Найголовніше, щоб українські діти отримали якісну освіту. Реалізацію проекту необхідно ефективно відпрацювати, тому особисту відповідальність за його втілення будуть нести голови облдержадміністрацій. З 20 квітня 2013 року розпочнеться наповнення шкіл комп’ютерним обладнанням, а вже з травня області почнуть щотижневе звітування», - наголосив Віце-прем’єр-міністр України.

Перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко, який представляв Волинь у місцевій студії, доповів, що відповідно до листа Державного підприємства «Національний проект «Відкритий світ» до участі в реалізації першого етапу було долучено 52 загальноосвітні навчальні заклади Волинської області, а вже 25 лютого поточного року Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України повідомило, що на Волині для оснащення обладнанням відібрано два освітні заклади: спеціалізовану ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 Луцької міської ради та ЗОШ І-ІІІ ступенів Нововолинської міської ради. «У цих школах створені всі необхідні умови, тому ми готові до участі в національному проекті «Відкритий світ», - зазначив він.

Друга черга реалізації проекту «Відкритий світ» буде впроваджуватись восени. Тоді до участі залучать 20 тисяч шкіл з усієї України.

Довідково: Національний проект «Відкритий світ» направлений на створення інформаційно-комунікативної (4G) освітньої мережі національного рівня. Його суть полягає в тому, щоб стандартизувати та уніфікувати методики навчання та створити централізовану системи навчання та оцінки знань учнів (надання 1,5 млн школярам нетбуків з пільговим підключенням до мережі Інтернет), а також впроваджувати інформаційно-комп’ютерні технології в систему управління освітніми установами.

Стратегічні цілі: підвищення конкурентної спроможності країни; зайняття провідних позицій в світі за якістю надання освіти та досягнення комп’ютерної грамотності; створення умов для розвитку національної науки та наукомістких технологій; ефективна розбудова інформаційного суспільства; підготовка покоління української інтелектуальної еліти; інтеграція в європейську та світову системи освіти.

Соціальний ефект: забезпечення рівної можливості доступу школярів до якісних навчальних програм незалежно від місця проживання; підвищення якісного освітнього рівня та створення платформи для ефективного доступу населення до інформації та ІКГ.

Термін реалізації проекту «Відкритий світ» 4 роки.

 

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: У Львові відбувся ...

КОМЕНТАРІ