Виконавчий комітет міської ради  заслухав звіт про роботу комунального закладу «Луцька міська дитяча поліклініка»

Виконавчий комітет міської ради заслухав звіт про роботу комунального закладу «Луцька міська дитяча поліклініка»

21.03.13 12:26 0 1190
На засіданні виконавчого комітету міської ради про роботу комунального закладу «Луцька міська дитяча поліклініка» звітувала головний лікар Оксана Лєщинська.

У поліклініці медична допомога надається у відділеннях на вул. В’ячеслава Чорновола, 1, пр. Волі, 3а та у відділенні загальної практики – сімейної медицини, що на вул. Львівській, 63.

Нині розпочата робота щодо комп’ютеризації робочого місця лікаря з метою створення єдиного реєстру жителів міста та електронного медичного паспорта пацієнта в автоматизованій інформаційно-пошуковій системі «Поліклініка».

Станом на у КЗ «Луцька міська дитяча поліклініка» обслуговуються понад 39 тис. дітей до 17 років включно та майже п’ять тисяч дорослих.

Протягом останніх років зберігається тенденція щодо покращення демографічних показників. Залишається позитивним природний приріст населення у місті, відповідно збільшується кількість дітей на педіатричних дільницях.

Актуальним є питання щодо проведення профілактичних щеплень дітям. Невиконання плану щеплень зумовлене декількома причинами, а саме: вкрай нерегулярна централізована поставка вакцини, негативне ставлення батьків до профілактичних щеплень.

В структурі захворюваності дітей віком до 1 року перше місце займають хвороби органів дихання, друге місце – перинатальні стани, третє місце – хвороби шкіри та підшкірної клітковини, четверте місце – хвороби нервової системи.

Надзвичайно важливу роль у зниженні захворюваності дітей у віці до 1 року відіграє пункт надання медичної допомоги дітям вдома, що безперечно є значним надбанням поліклініки.

Серед дітей у віці до 14 років за поширеністю на першому місці хвороби органів дихання, на другому – хвороби ока, на третьому – ендокринні хвороби, на четвертому – інфекційні хвороби. Серед підлітків на друге місце виходять хвороби органів травлення, на третьому – ендокринна патологія.

У червні 2012 року за бюджетні кошти проведений капітальний ремонт водопровідної мережі. За кошти благодійного фонду «Новий Луцьк» було проведено заміну 156 вікон на металопластикові.

Оксана Лєщинська подякувала міській владі та меценатам за сприяння у роботі і звернулася з проханням допомогти придбати апарат УЗД.

Міський голова Микола Романюк дав відповідне доручення вивчити питання і віднайти кошти на його придбання.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині подяка ...
Наступна новина: У Сирії повстанці і влада ...

КОМЕНТАРІ