На Волині сплачено понад мільйон гривень екологічних платежів

На Волині сплачено понад мільйон гривень екологічних платежів

21.03.13 11:15 0 923
Протягом двох місяців 2013 року надходження екологічного податку на Волині склали 1071,2 тисячі гривень. Це на 95,6 тисячі гривень більше, як торік, – повідомили в управлінні оподаткування юридичних осіб ДПС у Волинській області.

Екологічний податок, роз’яснюють фахівці Міністерства доходів і зборів України, є основним джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист навколишнього середовища та раціональне використання природних ресурсів. Розподіл цих коштів здійснює Держказначейство відповідно до законодавства.

За викиди, скиди забруднюючих речовин та розміщення відходів належні відрахування до бюджету на Волині здійснюють 1875 платників екологічного податку, з яких 540 – це підприємці-фізичні особи.

У поточному році екоподаток зараховується у таких пропорціях: до спеціального фонду державного бюджету – 53% та до спеціального фонду місцевих бюджетів – 47%. При цьому 33 відсотки з надходжень спецфонду держбюджету спрямовуються на фінансування виключно цільових проектів екологічної модернізації підприємств.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині ірина Сех ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ