На Івано-Франківщині визначено лауреатів премії імені Ярослава Лукавецького за 2012 рік

На Івано-Франківщині визначено лауреатів премії імені Ярослава Лукавецького за 2012 рік

21.03.13 13:28 0 1305
19 березня під керівництвом заступника голови Івано-Франківської облдержадміністрації Романа Іваницького відбулося засідання комісії з присудження премії імені Ярослава Лукавецького.

За підсумками обговорення щодо призначення щорічної премії комісія прийняла рішення затвердити переможцем у номінації «Дизайн» художника Дмитра Лазаренка (запропонованого художньо-меморіальним музеєм Василя Касіяна у м. Снятині за дизайн книг Дарії Чорней «Пелюстка душі» та Мирослава Попадюка «Перевесло»).

У галузі «Образотворче і народне мистецтво» переможцями визнано: художника Михайла Тимчука в номінації «Образотворче мистецтво» (кандидатура запропонована Музеєм мистецтв Прикарпаття за створення мистецьких творів на основі народних традицій краю та мистецьких досягнень сучасності) та майстриню з художньої вишивки і ткацтва Ганну Вінтоняк в номінації «Народне мистецтво» (за дизайн сучасного одягу на основі давніх народних традицій). В номінації «Архітектура» кандидатів не було.

Управлінню культури, національностей та релігій обласної державної адміністрації доручено організувати вручення лауреатам Дипломів і Почесних знаків премії ім. Ярослава Лукавецького в Музеї мистецтв Прикарпаття 28 березня 2013 року.

Довідково.

Премія імені Я.Лукавецького була встановлена в 2002 р. Івано-Франківською облдержадміністрацією з метою популяризації кращих творів мистецтва, архітектури і дизайну, піднесення їхньої ролі у духовному відродженні та естетичному вихованні.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 22 березня 2013 року ...
Наступна новина: Чернігівська область: за ...

КОМЕНТАРІ