На Івано-Франківщині у Тисмениці науковці презентували власні розробки

На Івано-Франківщині у Тисмениці науковці презентували власні розробки

21.03.13 08:09 0 938
Питання співпраці обговорено 19 березня у Тисмениці під час зустрічі голови Тисменицької районної державної адміністрації Івана Росіцького, голови Тисменицької районної ради Володимира Семеніва, начальників управлінь, відділів, служб структурних підрозділів райдержадміністрації, керівників провідних підприємств Тисменицького району та делегації науковців Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, яку очолив проректор з наукової роботи, доктор фізико-математичних наук, професор Андрій Загороднюк. Зустріч «за круглим» столом відбулася у рамках підписної минулоріч 27 червня угоди між Тисменицькою райдержадміністрацією та університетом.

Документом передбачено залучення наукового потенціалу до розв’язання нагальних проблем розвитку економіки району, розробка та реалізація проектів актуальних для господарської та гуманітарної сфер краю тощо.

Аграрний сектор економіки, екологія, туризм та освіта. У цих напрямках, враховуючи попередньо подані пропозиції, викладачі університету запропонували власні науково-технічні розробки. Те, що зацікавить і матиме користь для розвитку району, ляже в основу дієвої співпраці, на яку розраховують обидві сторони діалогу та яку буде підкріплено відповідними договорами. Позитив очевидний: вчені зможуть втілювати у життя власні напрацювання, а район матиме добрі результати від впроваджених нових технологій.

Захід відбувся у приємній діловій атмосфері. Підсумки роботи майже тригодинної діяльності підвів голова Тисменицької районної державної адміністрації Іван Росіцький, підкресливши, що усі запропоновані проекти було б корисно реалізувати у Тисмениччині. Робота продовжиться у формі факультативних зустрічей у чотирьох обговорених напрямках: сільське господарство, екологія, туризм та освіта.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ДПС у Закарпатській ...
Наступна новина: Волинська область: до ...

КОМЕНТАРІ