На Івано-Франківщині конкурс проектів молодих сільських і селищних голів

На Івано-Франківщині конкурс проектів молодих сільських і селищних голів

21.03.13 12:45 0 1054
20-21 березня в Івано-Франківському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій завершується навчання молодих сільських, селищних голів на тематичному постійно діючому семінарі «Залучення громадян до розвитку місцевого самоврядування у територіальній громаді», що проводилося в рамках проекту «Формування громадянського суспільства у сільських і селищних громадах Івано-Франківської області»,розпочатому рік тому (у березні 2012 року) за підтримкою і сприянням Фонду Ганса Зайделя та Державного міністерства внутрішніх справ Баварії (ФРН).

Учасники проекту протягом річного навчання ознайомилися з європейським, зокрема з німецьким, досвідом залучення громадськості до вирішення проблем місцевого розвитку, навчилися розробляти проекти місцевих ініціатив із залученням активних громадян у своїх територіальних громадах.

Сформовані робочі групи учасників тепер презентуватимуть перед спільним українсько-німецьким журі розроблені ними (і вже навіть частково втілені у деяких пілотних територіальних громадах) проекти місцевих ініціатив із залученням активних громадян.

До складу журі входять референт Фонду Ганса Зайделя, доктор, професор Юрген Вальхсхьофер, який проводив заняття на зазначеному семінарі, начальник відділу забезпечення моніторингу обласних програм та аналізу бюджету виконавчого апарату Івано-Франківської обласної ради, кандидат економічних наук Назар Косаревич та директор Івано-Франківського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Богдан Волошинський.

Група молодих сільських і селищних голів, яка очолить рейтинг оцінених журі проектів, отримає право на ознайомчу поїздку до міста Дінкельсбюль у Баварії у травні 2013 року, де на практиці зможе вивчити німецький досвід розвитку місцевого самоврядування у баварських містечках і селах.

Довідка: Проект «Формування громадянського суспільства у сільських і селищних громадах Івано-Франківської області» реалізується протягом 2012-2013 років на базі Івано-Франківського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій за підтримкою і сприянням Фонду Ганса Зайделя та Державного міністерства внутрішніх справ Баварії (ФРН).

Метою проекту є сприяння формуванню осередків громадянського суспільства у сільських і селищних громадах Прикарпаття через активізацію участі громадян у розвитку місцевого самоврядування шляхом започаткування місцевих ініціатив соціального, культурного, спортивно-масового і т.п. характеру та втілення проектів розвитку місцевого самоврядування на відповідних територіях за участю жителів сіл і селищ, використовуючи німецький досвід залучення громадськості до участі у суспільних ініціативах.

Учасниками зазначеного проекту є 47сільських та селищних голів, відібраних насамперед з числа членів Асоціації молодих сільських голів Прикарпаття.

За час проведення семінарів у рамках проекту сформовано 9 робочих груп (гуртків). Кожна робоча група провела збори, на яких зі свого числа обрала лідера (керівника) і вибрала тему започаткування місцевої ініціативи за участю громадян. Проекти реалізації цих ініціатив робочі групи розробляли і удосконалювали протягом минулого року та на початку цього. Якість проектів оцінюватиме спільне українсько-німецьке журі, утворене Представництвом Фонду Ганса Зайделя в Україні та Івано-Франківською обласною радою.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У 2012 році на Львівщині ...
Наступна новина: Львів розпочав роботу над ...

КОМЕНТАРІ