В установах соціального захисту населення Львівщини вшанували пам’ять Тараса Шевченка

В установах соціального захисту населення Львівщини вшанували пам’ять Тараса Шевченка

21.03.13 17:23 0 1035
В установах соціального захисту населення Львівщини відбулися заходи із вшанування роковин Великого Кобзаря.

Зокрема,12 березня у приміщенні Благодійного Фонду «Карітас Дрогобицько-Самбірської єпархії УГКЦ» відбувся літературно-мистецький вечір з нагоди 199-річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

Вшанувати пам’ять великого українського поета зібрались громадяни літнього віку, якими опікується Дрогобицький міський територіальний центр соціального обслуговування. Коротке вступне слово про великого сина українського народу, невмирущого генія нашої нації – Тараса Шевченка виголосила директор Дрогобицького територіального центру Марія Лютик.

У літературно-мистецькій програмі  звучали пісні на твори поета. Зокрема, «На високій дуже кручі », «Реве та стогне Дніпр широкий» у виконанні хору «Калинонька», «Бандуристе, орле сизий» та «Гей, літа орел» виконував Віктор Магера, «По діброві вітер віє» -  дует Раїси Юнак та Стефанії Федоронько, «Така її доля» і «Садок вишневий коло хати». – дует Світлани Лішек і Стефанії Федоронько. Глядачі декламували вірші ( Л. Огар, М. Сенчишин,С. Паньчишин) та разом з хором співали «Заповіт» та «Думи мої, думи мої …».

 Організатором святкового дійства виступив Дрогобицький міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

Цікавий та по сімейному зворушливий вечір із вшанування великого сина українського народу відбувся у Львівському геріатричному пансіонаті. Мешканці декламували  безсмертні слова Тараса Шевченка. Звучали поетичні твори та пісні на слова великого Кобзаря, зокрема, „Кавказ”, „Сестрі”, „Садок вишневий”, „Думи мої”, „Реве та стогне Дніпр широкий”. На завершення всі учасники виконали „Заповіт”.

Вечори обговорення ролі Шевченкового слова в житті кожного відбулися і в інших територіальних центрах та будинках-інтернатах.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині про ...
Наступна новина: В Луцьку на засіданні ...

КОМЕНТАРІ