На Львівщині лише з початку березня працівники Державтоінспекції виявили 124 технічно несправні пасажирські автобуси

На Львівщині лише з початку березня працівники Державтоінспекції виявили 124 технічно несправні пасажирські автобуси

21.03.13 09:55 0 895
У Львівській області з початку березня тривають профілактичні заходи з метою попередження аварійності на пасажирському транспорті. За цей час працівники Державтоінспекції вже виявили 124 технічно несправні «маршрутки».

Вартові доріг провели понад 60 перевірок підприємств, що надають послуги із перевезення пасажирів. Як виявилось, не всі АТП області сумлінно виконують вимоги законодавства і у гонитві за прибутками нерідко нехтують елементарними заходами безпеки.

Правоохоронці виявили 47 порушень у роботі підприємств-перевізників. «Левова частка» з них – це випадки, коли на маршрут виїжджали технічно несправні автобуси. Тільки з початку березня вартові доріг викрили 37 таких фактів.

Працівники Державтоінспекції оглянули більш ніж півтори тисячі пасажирських автобусів. 124 «маршрутки» були технічно несправними, з них 17 - із заблокованим аварійним виходом, 36 – із «лисими» колесами та 11 – із несправностями рульового управління.

Окрім цього, співробітники ДАІ виявили 524 порушення Правил дорожнього руху водіями «маршруток». З них - понад півтори сотні випадків відхилення від визначеного маршруту, а також більше сотні фактів порушень правил зупинки та стоянки. Також було виявлено 49 випадків перевищення швидкості та 90 – перевезення пасажирів понад встановлену кількість.

Загалом, за результатами виявлених недоліків працівниками ДАІ притягнуто до адміністративної відповідальності 32 посадові особи автотранспортних підприємств області.

Прес-служба управління ДАІ у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ