У Львівській облдержадміністрації обговорили стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати

У Львівській облдержадміністрації обговорили стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати

21.03.13 08:54 0 868
20 березня за дорученням голови облдержадміністрації Віктора Шемчука  перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Богдан Матолич провів засідання комісії з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

На нараді заслухали представників підприємств-боржників, а саме ДП «Львівський науково-дослідний радіотехнічний інститут», ВАТ «Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат», ДП НАК «Надра України» «Західукргеологія»,  ТзОВ з транспортного будівництва у Західному  регіоні «Фірма «Західтрансбуд», ДП «Гніздичівський спиртовий завод».

Основною причиною наростання заборгованості на цих підприємствах виявили нераціональне використання коштів, що спрямовувались не на виплату заробітної плати; недофінансування з державного бюджету;  відсутність оплати за виконані роботи чи виготовлену продукцію, а також банкрутство деяких підприємств.

Зазначимо, що позитивні зрушення все ж є. Так, ДП «Львівський бронетанковий завод» повідомив про погашення заборгованості в повному обсязі та сплату всіх державних податків.

Окрім того, на засіданні звітували про вжиті заходи щодо погашення заборгованості з виплати заробітної плати керівники галузевих департаментів, управлінь облдержадміністрації, начальники Територіальної державної інспекції з питань праці у Львівській області, Головного управління юстиції у Львівській області, Регіонального відділення Фонду державного майна України по Львівській області та інших.

Зокрема, за перший квартал цього року Територіальна комісія державної інспекції з питань праці провела перевірку в 121 підприємстві, що сприяло виплаті заборгованості на 36%, а це  понад 13 млн. грн.

За результатами слухання Богдан Матолич дав вказівку підготувати відповідного листа до Кабінету Міністрів України, розробити схему повернення коштів та озвучити план погашення заборгованості.

Нагадаємо, станом на початок березня загальний борг із виплати заробітної плати становить 67,8 млн. грн.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Паралімпійська збірна ...
Наступна новина: У Чернівцях покращать ...

КОМЕНТАРІ