Львівщина: роботи з ліквідації надзвичайної ситуації в області завершено – Департамент з питань цивільного захисту облдержадміністрації

Львівщина: роботи з ліквідації надзвичайної ситуації в області завершено – Департамент з питань цивільного захисту облдержадміністрації

21.03.13 09:40 0 882
Департамент з питань цивільного захисту облдержадміністрації інформує, що за станом на 05.00 20 березня в області завершено роботи з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації регіонального рівня – сильного снігопаду 14 – 16 березня 2013 року, зокрема:

- 16 березня віновлено рух автотранспорту на автомобільних дорогах  державного значення:

Київ-Чоп, на ділянці Львів – Броди – кордон з Рівненською областю;

Львів – Тернопіль;

Львів – Радехів – Луцьк, на ділянці Вузлове – Стоянів,

-  регіонального значення – Львів – Червоноград – Ковель, на ділянці Острів – кордон з Волинською областю.

- 17 березня завершено відновлення у повному обсязі електропостачання всіх 60 населених пунктів, що були знеструмлені, та забезпечено сталий електрозв’язок;

- 18 березня у м. Львові у повному обсязі відновлено рух міського електротранспорту;

- о 05.00 20 березня завершено відновлення доїзду до всіх 773 населених пунктів області, з якими було затруднене або відсутнє автомобільне сполучення.

На забезпечено безперешкодний рух автомобільного транспорту на всіх автомобільних дорогах державного, регіонального і місцевого значення,у населених пунктах області розчищено автодороги, прибудинкові території, тротуари та дахи.

Організацію робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації здійснював Обласний штаб керівництва з ліквідації можливих надзвичайних ситуацій зимового періоду 2012/13 року, який з перших годин виникнення надзвичайної ситуації очолив особисто голова обласної державної адміністрації Віктор Шемчук та відповідні районні і міські у містах обласного значення штаби.

З метою координації зусиль органів управління та служб цивільного захисту області під керівництвом голови обласної державної адміністрації Віктора Шемчука  було проведено три засідання зазначеного вище штабу, рішеннями якого визначено завдання відповідальним виконавцям. Також було проведено два засідання Обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Аналогічна робота проведена у районах та містах обласного значення. На найбільш проблемних ділянках доріг та постраждалих територіях працювали оперативні групи обласного штабу.

Упродовж 14-19 березня порушень у роботі державних і соціальних установ, пошти, зв’язку, торгівлі та громадського харчування, систем тепло-, газо- та водозабезпечення, пов’язаних з несприятливими погодними умовами, не допущено. Функціонування закладів освіти та медицини, які зазнали впливу наслідків негоди, було відновлено у стислі терміни, у тому числі з використанням автономних джерел живлення на період їх знеструмлення. Соціальними працівниками і волонтерами надавались соціальні послуги для одиноко проживаючих непрацездатних громадян. Було організовано роботу центрів нічного перебування і пунктів обігріву, зокрема трьох пунктів обігріву на автодорозі Київ-Чоп.

Під час ліквідації надзвичайної ситуації рятувальниками, працівниками автодорожньої служби та Державної автомобільної інспекції надавалась необхідна допомога учасникам дорожнього руху. Причетними службами постійно контролювався стан доріг та організація руху автомобілів на проблемних ділянках.

Для забезпечення роботи спеціальної техніки з обласного резерву матеріально-технічних ресурсів виділено 11400 літрів пального. На місцях використано 35480 літрів пального з місцевих резервів матеріально-технічних ресурсів та виділено для придбання пального 131,67 тис. гривень.

До робіт з ліквідації надзвичайної ситуації у період 14 – 19 березня щоденно залучались до 3306 осіб та до 593 одиниць техніки.

Органами влади всіх рівнів, департаментом з питань цивільного захисту облдержадміністрації, Головним управлінням Державної служби з надзвичайних ситуацій у Львівській області та управлінням Державної автомобільної інспекції Головного управління МВС України у Львівській області постійно інформувалось населення про обстановку, яка складалася, та надавалися рекомендації щодо обмежень у користуванні приватним автомобільним транспортом на проблемних ділянках автодоріг.

Завдяки скоординованим діям та заходам, вжитими керівництвом облдержадміністрації, органами управління і спеціалізованими службами цивільного захисту області, районів та міст обласного значення, наслідки надзвичайної ситуації ліквідовано у стислі терміни.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: Чернівці: Комунальні служби ...

КОМЕНТАРІ