Львівщина: три  роки за ґратами проведе 25-річний стриянин, який «спеціалізувався» на викраденні мобільних телефонів

Львівщина: три роки за ґратами проведе 25-річний стриянин, який «спеціалізувався» на викраденні мобільних телефонів

21.03.13 16:34 0 983
Торік у Стрию правоохоронці припинили злочинну діяльність «підприємливого» місцевого мешканця, який заробляв на прожиття тим, що відбирав мобільні телефони у незнайомих молодих людей. Якщо не виходило заволодіти телефоном шляхом обману, зловмисник виривав його з рук потерпілих.

мобільний телефон уже перестав бути розкішшю — тепер це повсякденний засіб для спілкування. Мобілка знайдеться, як у кишені дорослого, так і у дитячому рюкзаку. А для дітей - це ще й зайва можливість похизуватися дорогою «іграшкою». Батьки, не шкодуючи грошей, купують своїм чадам сучасні дорогі мобільні телефони. У цьому, звичайно, нема нічого кримінального, проте, як свідчить практика, дорогий телефон у руках неповнолітнього - є легкою здобиччю для зловмисників.

Так, торік від рук 25-річного шахрая потерпіло п’ятеро місцевих мешканців, серед яких троє неповнолітніх. Молодик на вулиці невимушено зав’язував розмову з незнайомими хлопцями. Вивідував у підлітків, де ті навчаються, чи отримують стипендію. А потім просив у них мобільний телефон, мовляв, треба терміново зателефонувати. Якщо не удавалося так отримати бажану річ, зловмисник виривав мобілку з рук потерпілих. Крадені телефони продавав, а гроші тратив на власні потреби.

У ході досудового слідства правоохоронці задокументували 5 епізодів злочинної діяльності зловмисника. Місцевому мешканцю було пред’явлено обвинувачення у вчиненні злочинів, передбачених частинами 1та 2 статті 186 (грабіж), частиною 2 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Наразі 25-річний чоловік перебуває за ґратами. За рішенням Стрийського міськрайонного суду йому визначено покарання у вигляді 3 років позбавлення волі.

Про це повідомили у ВЗГ ГУМВС України у Львівській області

(за матеріалами Стрийського МВ )
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вайлдер хоче битися з ...
Наступна новина: Михайло Вишиванюк вдячний ...

КОМЕНТАРІ