Андрій Карбовник вимагає притягнути до відповідальності службовців "Львівтеплоенерго", які займаються здирництвом

Андрій Карбовник вимагає притягнути до відповідальності службовців "Львівтеплоенерго", які займаються здирництвом

21.03.13 17:08 0 1646
19 березня 2013 року під час сесії Львівської міської ради депутат від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Андрій Карбовник зачитав запит до міського голови Львова щодо незаконних дії посадових осіб комунального пвдпрриємства "Львівтеплоенерго". Як розповів депутат, до нього звернулася мешканка м. Львова зі скаргою на незаконні дії посадових осіб установи.

"Містянка від юридично-претензійного відділу комунального підприємтсва отримала "Остаточне попередження про припинення надання комунальних послуг до погашення заборгованості за теплопостачання" з вимогою "погасити борги ЛМКП "Львівтеплоенерго" до 2002р." у сумі 16, 91 грн. Оскільки у її квартирі з 2 листопада 2006 року відсутнє центральне опалення і гаряче водопостачання (офіційно встановлене автономне опалення, згідно з рішенням міжвідомчої комісії, є акт відключення від внутрішньобудинкових мереж центрального опалення і ГВП будинку), послугами комунального підприємтсва "Львівтеплоенерго" вона не користується. Окрім цього, без узгодження відсутності заборгованості перед "Львівтеплоенерго" дозвіл на відключення від центрального опалення й гарячого водопостачання будинку не надається.

Не вбачаючи перспективи законно в судовому порядку розв'язати спір щодо вказаної суми (термін позовної давності в 3 роки, що встановлений чинним законодавством України давно минув), "Львівтеплоенерго" погрожує припинити подачу теплоносія для всіх мешканців п'ятипід'їздного будинку на підставі міфічного боргу в 16,91 грн. Такі дії комунального підприємства можна розцінити як прямий тиск, шантаж і незаконне вимагання коштів, що, згідно з Кримінальним Кодексом України, є злочином", – зазначив Андрій Кабровник.

Після одержання листа з попередженням від КП "Львівтеплоенерго" та ознайомлення з його текстом, де містяться погрози зі сторони очільника юридично-претензійного відділу П.О. Іващука, в матері громадянки стався гіпертонічний криз.

"У зв'язку з вищенаведеним вимагаю від міського голови Львова з метою недопущення таких ситуацій у майбутньому вжити заходів для притягнення посадових осіб комунального підприємства "Львівтеплоенерго", винних у допущенні грубих порушень, що стосуються претензійної роботи з боржниками, до дисциплінарної відповідальності та провести перевірку кваліфікації працівників юридичних відділів цього підприємства з виробленням відповідних кадрових висновків. Окрім цього, вимагаю забезпечити надання цій громадянці офіційних вибачень від керівництва ЛКП "Львівтеплоенерго", – зазначив депутат.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)
Наступна новина: Джордж Форман став ...

КОМЕНТАРІ