Депутати-свободівці вимагають від львівського міськвиконкому провести інвентаризацію земель навчальних закладів

Депутати-свободівці вимагають від львівського міськвиконкому провести інвентаризацію земель навчальних закладів

21.03.13 17:40 0 1111
19 березня 2013 року під час сесії Львівської міської ради депутат від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Лариса Василишин зачитала звернення до міського голови Львова щодо проведення інвентаризації земель навчальних закладів та перевірки стану оформлення державних актів на право постійного користування земельними ділянками навчальними закладами.

Як зазначила депутат, нині дуже гостро стоїть проблема нестачі місць для навчання дітей, особливо в садочках міста. Закріплення земельних ділянок за навчальними закладами – це крок до їхнього подальшого функціонування.

"Зважаючи на те, що процес оформлення актів здійснюється дуже повільно, необхідно забезпечити чіткий контроль за збереженням комунальної земельної власності. На жаль, навчальні заклади не забезпечено в повному обсязі державними актами на право постійного користування земельними ділянками. Не кажучи вже про навчальні заклади (ДНЗ), які передали в оренду і тимчасово призупинили своє функціонування. Турбує доля садочка, що на вул. Зубрівській, 9 (колишній ДНЗ №17), який передали в оренду Сихівській районній адміністрації та на вимогу депутатського корпусу звільнений від оренди 2011 року", – зазначила Лариса Василишин.

Маніпулювання виконавчих органів Львівської міської ради та безконтрольність використання земельної ділянки ДНЗ полягає в тому, що установчі документи ДНЗ №17, тобто свідоцтво на право власності комунальним садочком перебуває в Галицькому районі, а не в Сихівському, де розташований дошкільний навчальний заклад.

"Сихівська районна адміністрація, орендуючи ДНЗ№17 Галицького району, зруйнувала огорожу, порушивши межі території закріпленої за ДНЗ № 17, а частину території хтось передав в оренду невідомим торговим об'єктам. Вимагаю від виконавчих органів відповісти на питання: по-перше, якій фірмі надано частину землі ДНЗ № 17, що перебуває в підпорядкуванні Галицького району, а територіально розміщений у Сихівському районі. По-друге, хто платить орендну плату за землю ДНЗ № 17 та передану частину землі ДНЗ в оренду торговим об'єктам. По-третє, кому і в якій сумі надходять кошти,які сплачують за орендну.

Згідно з українським законодавством вимагаю активізувати роботу львівського міськвиконкому щодо вирішення проблемних питань оформлення державних актів та доповісти про стан оформлення державних актів на право постійного користування земельними ділянками навчальними закладами", – зазначила Лариса Василишин.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 3)
Попередня новина: В Луцьку на засіданні ...
Наступна новина: «У Львові заплановано ...

КОМЕНТАРІ