Юна правозахисниця з Пакистану повернулася до школи

Юна правозахисниця з Пакистану повернулася до школи

21.03.13 17:04 0 946
Малала Юсафзай, 15-річна пакистанська активістка, яка видужує у Великій Британії після важкого поранення талібами, вперше після нападу на неї в жовтні минулого року повернулася в вівторок до школи. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Тепер вона ходитиме до дівчачої школи в місті Бірмінгемі, де її лікують.

За її словами, вона дуже рада, що повернулася до навчання, і хотіла б, щоб усі дівчата світу мали можливість навчатися.

Повне одужання дівчини має протривати ще рік чи й півтора.

Їй зробили вже цілу низку операцій у лікарні в Бірмінгемі, куди її перевезли з Пакистану. Пакистанська влада дала батькові Малали роботу в дипломатичному представництві у Великій Британії, щоб родина могла перебувати разом із дівчиною, поки вона лікується.

У жовтні минулого року Малалу Юсафзай важко поранили пострілами в голову і шию, коли вона поверталася зі школи, в долині Сват на північному заході Пакистану, де попередніми роками активно діяли ісламські екстремісти. Відповідальність за напад узяли на себе пакистанські таліби.

Малала Юсафзай відома тим, що 2009 року, ще у віці 11 років, висвітлювала у своєму блозі жорстоке поводження талібів із місцевим населенням долини Сват. Зокрема, вона виступала проти заборон ісламістів на освіту для дівчат і проти нищення ними жіночих шкіл. За свою діяльність вона була нагороджена пакистанськими і міжнародними преміями.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Віце-прем’єр-міністр ...
Наступна новина: Традиційно загальнодержавна ...

КОМЕНТАРІ