У Сирії повстанці і влада звинуватили одне одного у використанні хімічної зброї

У Сирії повстанці і влада звинуватили одне одного у використанні хімічної зброї

21.03.13 12:27 0 980
У Сирії влада і повстанці звинуватили одне одного у використанні хімічної зброї в нападі, здійсненому в вівторок біля міста Алеппо на півночі країни. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Державне телебачення заявило, що внаслідок нападу «терористів», як офіційний Дамаск називає всіх повстанців, із застосуванням хімічної зброї загинули 25 людей і десятки потерпіли. За цим повідомленням, ішлося про обстріл ракетами з хімічними боєголовками, який здійснили супротивники влади з лав угруповання, відомого як Фронт «Ан-Нусра». Це екстремістське ісламістське угруповання, яке в регіоні воює з урядовими військами, вважають пов’язаним із терористичною мережею «Аль-Каїда».

Повстанці на півночі Сирії відкинули цю заяву і, навпаки, звинуватили у використанні хімічної зброї війська влади президента Башара аль-Асада.

Кілька міжнародних організацій, як-то Організація за заборону хімічної зброї, Всесвітня організація охорони здоров’я, Міжнародний комітет Червоного Хреста, – а також Сполучені Штати Америки заявили, що не мають незалежного підтвердження заяв про використання хімічної зброї в Сирії будь-якою стороною.

Натомість Росія повторила твердження сирійської влади, оприлюднивши коментар про «факт потрапляння зброї масового знищення в руки бойовиків» і «використання збройною опозицією хімічної зброї» з посиланням тільки на «інформацію, що надходить із Дамаска».

Влада Сирії має, як вважають, найбільші на Близькому Сході запаси хімічної зброї. Не можна виключити, що вона могла дійсно потрапити й до рук збройної опозиції, яка раніше захопила кілька військових частин урядових військ.

Провідні опозиційні сили Сирії виступають категорично проти вживання хімічної зброї. Так само і у владі Сирії переконували, що ніколи не вживуть хімічної зброї проти своїх супротивників усередині країни, хоча попереджали, що не виключають цього в разі зовнішнього вторгнення.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ