У Росії депутатові запропонували здати мандат за критику Путіна і виступ не російською

У Росії депутатові запропонували здати мандат за критику Путіна і виступ не російською

21.03.13 15:08 0 969
Комісія Державної думи Росії з етики запропонувала депутатові Дмитрові Гудкову добровільно скласти мандат і публічно вибачитися за виступ у США, в якому він критикував становище в Росії. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Комісія також запропонувала нижній палаті російського парламенту позбавити депутата слова на пленарних засіданнях на один місяць.

Причиною стало звернення низки депутатів, які звинуватили Гудкова в тому, що у виступі на початку місяця на конференції правозахисної організації Freedom House у США він виступив із доповіддю, яка мала «різко антиросійський характер, спрямований на дискредитацію країни». Так сприйняли критику депутатом репресивних, за його словами, кроків президента Росії Володимира Путіна і його «посіпак», і його заклик до Вашингтона допомогти викрити корумпованих російських урядовців, надавши дані про їхні рахунки в західних банках.

Крім того, Гудкова критикували за те, що він виступив англійською мовою. Автори звернення вважають, що депутат Державної думи Росії як офіційний представник держави, а не як приватна особа, має виголошувати офіційні виступи тільки державною російською мовою.

Лівоцентристська партія «Справедлива Росія», до якої належав Дмитро Гудков, нещодавно виключила його зі своїх лав за «діяльність, яка завдала шкоди інтересам та іміджеві партії». Тоді ж і з тим же формулюванням виключили й його батька Геннадія Гудкова, теж відомого критика Кремля.

Державна дума минулого року позбавила Геннадія Гудкова мандата, звинувативши його без судового розгляду в незаконному поєднанні депутатства і комерційної діяльності, що він заперечив.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Ірина Сех просить ...

КОМЕНТАРІ