У Німеччині почався суд через смертоносний удар в Афганістані

У Німеччині почався суд через смертоносний удар в Афганістані

21.03.13 13:49 0 873
У місті Бонні в Німеччині почався судовий процес за позовом родичів афганців, які загинули внаслідок повітряного удару, що був завданий за наказом німецького командира зі складу Міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Цього дня заслухали вимоги про відшкодування в 40 тисяч євро від батька двох убитих дітей і на 50 тисяч євро від жінки, матері шести дітей, у якої загинув чоловік.

Адвокат позивачів днями повідомляв, що 79 потерпілих афганських родин виставляють позови до німецької держави загалом на 3 мільйони 300 тисяч євро.

4 вересня 2009 року командир німецьких військ у складі Міжнародних сил сприяння безпеці у провінції Кундуз на півночі Афганістану віддав наказ авіації знищити два викрадені талібами бензовози. Унаслідок повітряного удару і потужного вибуху цих бензовозів загинули, як тепер повідомляють, понад 90 або й понад 100 цивільних людей, які кинулися до автоцистерн, щоб поназливати собі пального. Також загинули й десятки талібів; загальне число загиблих, за повідомленнями, сягнуло 140 чи й майже 180. Кримінальної справи проти командира в Німеччині не порушили, встановивши, що він діяв на підставі наявної на момент наказу інформації про те, що навколо бензовозів були тільки бойовики, а не цивільні.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Правоохоронці Львівщини ...
Наступна новина: У Львові відкрили Візовий ...

КОМЕНТАРІ