Тернопільська область: екстрені служби готові захистити громадян під час весняного водопілля

Тернопільська область: екстрені служби готові захистити громадян під час весняного водопілля

21.03.13 13:55 0 1003
20 березня о 10:00 в Управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області відбулось засідання оперативного штабу координації дій з проведення заходів та мінімізації можливих негативних наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пропуском льодоходу та паводків у 2013 році.

Перед початком заходу всі присутні мали змогу ознайомитися з технічним оснащенням, що перебуває на озброєнні підрозділів Державної служби з надзвичайних ситуацій та підготоване до дій під час пропуску повені та паводків у весняний період.

Засідання відбулось під головуванням першого заступника голови Тернопільської облдержадміністрації – голови обласної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Миколи Головача. У його роботі взяли участь начальник Управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи обласної державної адміністрації Василь Майка, начальник Управління ДСНС України у Тернопільській області генерал-майор служби цивільного захисту Євген Лукавий та інші відповідальні особи, що входять до складу оперативного штабу.

Доповідачі проінформували про готовність органів виконавчої влади до виконання заходів із запобігання виникнення надзвичайних ситуацій під час пропуску повені та паводків у весняний період 2013 року.

«Детально проаналізувавши ситуацію, можна з упевненістю стверджувати – весняна повінь пройде цього року здебільшого в межах щорічної норми, – запевнив присутніх начальник обласного центру з гідрометеорології Степан Софінський. – Наші моделі показують помірний характер близького водопілля, але передбачається й інтенсивний розвиток подій: в цей період прогнозується часткове підтоплення територій. Ситуація може ускладнитися внаслідок неконтрольованих і аварійних скидів води зі ставків і невеликих водоймищ».

Заступник начальника Управління з реагування на надзвичайні ситуації Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області полковник служби цивільного захисту Андрій Ковбасюк доповів про те, що рятувальники заздалегідь розпочали підготовку до паводку. Він повідомив, що Управлінням ДСНС області здійснено ряд заходів спрямованих на безпечний пропуск повені та сходження криги на території області та зазначив, що пожежно-рятувальні підрозділи Тернопільській області при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій, пов'язаних з паводками, повенями та льодоходом, здатні налагодити в осередку стихійного лиха зв’язок між оперативним черговим екстрених служб та взаємодіючими органами, а в зоні надзвичайної ситуації провести рятування потерпілого населення та надати постраждалим домедичну допомогу, здійснити відкачку води з затоплених будівель та споруд та організувати захист мостів від льодоходу, надати допомогу в здійсненні евакуаційних заходів та за рішенням начальника цивільного захисту області здійснювати інші заходи відповідно до обстановки, що складається на місцях. «Управлінням ДСНС області підтримуються в стані постійної готовності всі необхідні сили та засоби для ліквідації можливої надзвичайної ситуації. Рятувальні підрозділи Тернопільської області готові захистити громадян під час весняного водопілля», – наголосив він.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівецька область: на ...

КОМЕНТАРІ