Професійне свято відзначили комунальники Тернополя

Професійне свято відзначили комунальники Тернополя

21.03.13 14:34 0 1215
В Україні 15 березня своє професійно свято відзначають працівники галузі житлово-комунального господарства та побуту. З цієї нагоди 19 березня в Українському домі «Перемога» відбулися урочистості. Міський голова Тернополя Сергій Надал відзначив найкращих працівників галузі цінними подарунками, грошовими преміями та подяками. Водночас очільник міста наголосив на недостатній роботі комунальників під час цьогорічного зимового періоду.

« в день, коли ЖКГ святкує професійне свято, я змушений визнати - галузь у цьому сезоні показала не найкращі результати свої роботи. Можна багато говорити про аномальні снігопади, про перешкоди з боку казначейства, про недофінансування і все інше. Але звичайні тернополяни не це хочуть чути. Їх цікавлять чисті тротуари і вивезений сніг, добрі посипані піском дороги без ям, якісні комунальні послуги. А оскільки цього вони не отримали, то на фоні їх незадоволення маліють всі інші здобутки, які зробило місто за роки роботи. На фоні одного серйозного "проколу" комунальників звичайні городяни забувають всю щоденну працю, яку комунальники роблять протягом року», - зауважив Сергій Надал.

«В Україні комунальна галузь переживає справжню стагнацію. Це велика проблема для країни в центрі Європи. Країни, яка у 1991 році входила до 20-ки найрозвинутіших країн світу, а за двадцять років виявилась розграбованою і доведеною до зубожіння. Десятиліттями не вкладались гроші в інфраструктуру - і ми бачимо що стало з дорогами. Те саме чекає на комунікації, на фасади будинків, на весь житловий фонд, який морально і технологічно застарів. Центральна влада буде "переводити стрілки" на місця. А місцева влада може лише розвести руками, бо ми ледве знаходимо мільйони там, де треба вкладати мільярди.

На жаль, ми маємо мало приводів до оптимізму. Надія тільки на свої руки і на свій розум. Надія на приватного інвестора і малі справи, які, одна за одною, рік за роком, виллються у реальний результат реформування всієї комунальної господарки міста.

Шановні комунальники. Немало докорів і звинувачень ви чуєте на свою адресу протягом року. Мало слів вдячності і підтримки. Ваша професія є особливою тим, що у ній – мурашина щоденна праця, яку не завжди належно цінують і визнають звичайні городяни. Адже ваше завдання – зробити зручним повсякденне життя людей, а до буденного людина швидко звикає і перестає помічати. Досить символічно, що ваше свято відзначається напередодні традиційного двомісячника благоустрою, - нас всіх чекають поточні ремонти і виправлення негараздів, які традиційно залишає місту зима.У цей день бажаю всім вам здоров`я, сімейної радості, затишку і добробуту. Хай будуть здорові ваші рідні. Побільше вам світлих, приємних днів, радісних подій, розуміння від людей. Щиро бажаю усім вам рясних Божих благословень!», - додав міський голова.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кіпр просить Росію про ...
Наступна новина: На Львівщині працівники ...

КОМЕНТАРІ