На Тернопільщині шахраї полюють на власників банківських карток

На Тернопільщині шахраї полюють на власників банківських карток

21.03.13 08:43 0 971
Міліціонери вже не вперше застерігають громадянам від відносно нового різновиду шахрайств з банківськими картками та, на жаль, й надалі знаходяться довірливі люди, які потрапляють у тенета пройдисвітів.

Майже дві тисячі гривень зникло з кредитної картки 23-річної тернополянки. Як розповіла сама потерпіла, на одному із інтернет-сайтів вона розмістила оголошення про продаж фотоапарата. В якийсь момент на мобільний жінки зателефонував зацікавлений «покупець». Зійшовшись з ним на ціні, тернополянка назвала незнайомцю реквізити своєї кредитної картки, аби той зміг перечислити обумовлену суму. Через декілька хвилин студентці знову зателефонували. Цього разу невідомий представився співробітником банку і перепитав жінку, чи не очікує вона поступлення грошей на кредитну картку. Отримавши від неї підтвердження, абонент запевнив, що для того, аби кошти надійшли, потрібно змінити пін-код. Для цього на мобільний телефон жінки має надійти смс-повідомлення з новим пін-кодом. Дочекавшись обіцяної смс-вісточки, безпечна тернополянка назвала незнайомцю заповітні цифри, не відаючи, що в цей час їй на рахунок не поступають кошти, а зникають.

Схвильована та ошукана молода жінка поспішила за допомогою звернутися до працівників міліції. Правоохоронці вживають усіх можливих заходів, аби розшукати зловмисників.

Розкрити такого роду шахрайства складно. Зловмисники, котрі відважуються на афери із банківськими картками, добре ознайомлені з тонкощами такої протиправної діяльності.

Аби не потрапити на гачок такого роду шахраїв, міліціонери радять буди пильними та уважними. Повідомляти пін-коди банківських карток не варто нікому. Якщо вас переконують у ризику втратити кошти чи інформують про будь-які інші банківські операції та вимагають надати якісь дані, не поспішайте, краще зателефонуйте на гарячу лінію фінансової установи (на кожній картці номери телефонів вказані).

Про це повідомили в УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Івано-Франківщина: в ...

КОМЕНТАРІ