В Україні досягнуто сталого щорічного зменшення кількості дітей-сиріт

В Україні досягнуто сталого щорічного зменшення кількості дітей-сиріт

21.03.13 08:39 0 880
Україна досягла сталого щорічного зменшення кількості дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, а також зростання кількості осиротілих дітей, влаштованих у сім'ї громадян України. Про це під час брифінгу повідомив Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко: «Якщо у 2008 році загальна кількість дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування становила 103,5 тис., то станом на 1 березня 2013 року кількість дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, в Україні становить 94 тисячі». За його словами, з цих дітей уже 78 тисяч виховуються у сім’ях громадян України, близько 16 тисяч досі перебувають в інтернатних закладах.

У 2012 році сиротами стали 15 тисяч дітей, тоді як у сімейні форми виховання було влаштовано 17 тисяч дітей. Загалом близько двох тисяч дітей завдяки якісній роботі соціальних працівників були повернуті в біологічні сім'ї.

2012 рік є роком максимального розвитку прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу: за рік 2407 дітей влаштовано на виховання в прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу, що майже вдвічі більше, ніж 2011 року.

За словами Юрія Павленка, подальший розвиток державної політики щодо реалізації права дитини на виховання у сім'ї спрямований на підвищення якості створення дитячих будинків сімейного типу та ефективність їх соціального супроводу, підтримку сімей, які взяли на виховання дітей, перш за все, дітей з вадами у розвитку, сприяння зростанню національного усиновлення.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина отримала 879,7 ...
Наступна новина: На Тернопільщині шахраї ...

КОМЕНТАРІ