На Житомирщині уряд виділив фінансування на будівництво і ремонт 1,4 тис. км доріг

На Житомирщині уряд виділив фінансування на будівництво і ремонт 1,4 тис. км доріг

21.03.13 15:20 0 969
Кабінет Міністрів України затвердив переліки об'єктів будівництва, реконструкції та ремонту автомобільних доріг у 2013 році. Роботи будуть проведені на близько 600 об'єктах дорожньої інфраструктури. У цілому буде збудовано, реконструйовано та відремонтовано 1 тис. 400 км доріг. Про це повідомив Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул.

Вартість будівництва, реконструкції, капітального та поточного ремонтів автомобільних доріг державного та місцевого значення, а також будівництва мостів, згідно з ухваленим рішенням Уряду, складає більше 7 млрд. грн.

За словами Віце-прем'єр-міністра, Урядом розробляється програма модернізації дорожньої галузі: «В основі програми - впровадження сучасних технологій дорожнього будівництва і посилення контролю за якістю робіт».

Найбільший інфраструктурний проект України, на якому будуть вестись будівельно-ремонтні роботи в 2013 році, - будівництво автотранспортної магістралі з двома мостами через річку Дніпро в м. Запоріжжі; будівництво частини естакади, встановлення опор та металоконструкцій.

Серед ключових об'єктів дорожньої інфраструктури - продовження будівництва об'їзних доріг навколо ряду міст України (Донецьк, Дніпропетровськ, Сімферополь, Лубни, Рені, Знам'янка, Дунаївці), закінчення будівництва транспортної розв'язки (400 метрів) на автодорозі Київ-Чоп (біля Києва) тощо. Серед дорожних об’єктів Житомирщини - закінчення ремонту ділянки (3 км) автодороги Житомир-Вінниця.

Довідково. Велика частина доріг в Україні побудована 40-50 років тому. І вже вичерпала свій ресурс. До того ж, істотно зросло навантаження на дорожнє покриття. Протягом затяжної зими 2012/2013 років пройшло більше семи циклів заморожування-відтавання, що негативно вплинуло на стан дорожнього покриття.

В даний час для забезпечення безпеки руху навіть у поточних складних погодних умовах проводиться поточний ремонт.

Після встановлення нормального температурного режиму дорожні роботи будуть активізовані. На даний час працює понад 30 асфальтобетонних заводів і близько 500 бригад.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: За минулу добу 2 людей ...

КОМЕНТАРІ