Василь Ядуха: На Хмельниччині збережено позитивну динаміку у виконанні бюджету області, що дозволяє вирішувати нагальні питання сьогодення

Василь Ядуха: На Хмельниччині збережено позитивну динаміку у виконанні бюджету області, що дозволяє вирішувати нагальні питання сьогодення

21.03.13 11:04 0 1130
На цьому голова облдержадміністрації, депутат обласної ради наголосив під час бюджетної комісії, засідання якої відбулося в рамках підготовки до пленарного засідання 15 сесії обласної ради. Всього на порядок денний виноситься більше 60 питань. При розгляді питання про внесення змін до обласного бюджету на поточний рік Василь Ядуха, зокрема, зазначив: «У попередньому, як і в 2011 та 2010 роках, на Хмельниччині збережено позитивну динаміку у виконанні бюджету області. В минулому році область додатково назбирала до скарбниці 49 мільйонів гривень, суттєво покращила свої показники і вийшла на 7 місце в державі. Звичайно, зросли і видатки. Приємно відмітити, що Хмельниччина в числі тих регіонів, які не допустили заборгованості із заробітної плати працівникам бюджетної сфери, виплати інших соціальних виплат».

За словами очільника краю, 2013 рік має бути надзвичайно напруженим у виконанні дохідної частини бюджету. «У минулому році, до прикладу, заробітна плата працівників бюджетних установ зросла майже на 20%, цьогоріч планується близько 5%. Головний податок у виконанні дохідної частини бюджету - податок з доходів фізичних осіб займає близько 80%. Це спонукає нас до того, аби і в інших галузях економіки підвищити середньомісячну заробітну плату приблизно на 400 гривень до кінця року. Для нас важливо, щоб бюджет виконувався , наповнювався, щоб можна було вносити зміни до бюджету, для цього потрібні вільні лишки», - підкреслив Василь Ядуха. На вільних лишків є 53 мільйони гривень. Поряд з тим існує кредиторська заборгованість 22 млн.грн., яка буде профінансована першочергово після прийняття змін до бюджету. Решта коштів розподіляється за основними напрямами. «Основні напрями незмінні – охорона здоров’я, освіта, соцзахист. Проблем є надзвичайно багато. Левова частина коштів - 9 мільйонів гривень буде спрямовано на охорону здоров’я», - зауважив голова адміністрації.

Він також наголосив, що для обласної влади важливо, аби діяли в області всі програми, які затверджені сесією обласної ради. Саме на їх фінансування також спрямовуються кошти, щоб вони залишалися не на папері, а діяли і працювали на область.

Для вирішення проблемних питань, які накопичилися на кожній території краю, залучаються кошти з державного бюджету. «Це величезні гроші і у нас уже визначені пріоритети. Ми намагалися так розподіляти вільні лишки, щоб кожна територія району чи міста Хмельниччини не була обділена. Тобто об’єкти, які потребують значних капіталовкладень, фінансуються з державного бюджету. Якщо в районах немає таких великих проектів, кошти виділяється з обласного бюджету», - сказав Василь Ядуха.

Близько 800 тисяч гривень потрібно для того, аби завершити розробку схеми планування територій. Для обласної влади це принципове питання. Велика увага вперше в області приділяється наведенню порядку на сільських сміттєзвалищах. На це виділяється мільйон гривень.

«Ми маємо бачити позитивну динаміку соціально-економічного розвитку, а вона буде тільки тоді, коли відкрито працюватиме бізнес, будуть легалізовані трудові відносини, сплачуватимуться податки, коли тінізація економіки буде зведена нанівець. На жаль, це питання залишається невирішеним на території області, і ми готуємося до проведення підсумкової наради з цього приводу. Від вирішення цих питань повною мірою залежить те, яку ми допомогу зможемо надати нашим людям, закладам бюджетної сфери», - підкреслив Василь Ядуха. Він закликав усіх жителів області, особливо керівників приватних структур, різних виробничих підприємств працювати на розвиток рідного краю, адже від того, наскільки ефективною буде робота, залежить і наповнення бюджету.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: "Ювентус" знову спробує ...

КОМЕНТАРІ