Чернівці: Учителі початкових класів долучилися до інформаційно-комунікативних технологій

Чернівці: Учителі початкових класів долучилися до інформаційно-комунікативних технологій

22.03.13 15:38 0 1340
На базі ЗОШ №8 міським методичним кабінетом управління освіти Чернівецької міської ради проведено семінар-практикум вчителів початкових класів з проблеми «Ефективність використання інформаційно-комунікаційних технологій на різних етапах уроку в початкових класах». У ньому взяли участь вчителі І та ІІ кваліфікаційних категорій загальноосвітніх навчальних закладів міста, а також кандидати педагогічних наук, доценти кафедри педагогіки і методики початкової освіти ЧНУ ім. Ю. Федьковича Аліна Предик та Христина Шевчук.

Після відкриття семінару методистом управління освіти Чернівецької міської ради Аллою Кобевка директор школи Ірина Савчук ознайомила присутніх з роботою та досягненнями вчителів початкових класів закладу.

Практична частина дала можливість учасникам семінару побувати на демонстраційних уроках у 1-А класі (природознавства на тему «Захист міні-проекту «Мій улюблений куточок відпочинку в рідному краї»), 3-Б класі (курсу «Я і Україна, Природознавство» на тему «Гриби. Їстівні та отруйні гриби. Бактерії. Корисні та хвороботворні бактерії. Правила гігієни.») та 4-Б класі (математики на тему «Письмове множення багатоцифрових чисел на двоцифрові»), проведених учителями Людмилою Миронюк, Наталею Фолошнею та Майєю Воронкою. Уроки відзначалися високим науково-методичним змістом, сучасними формами й методами навчання, доцільністю використання ІКТ на різних їх етапах.

Теоретичну частину семінару-практикуму продовжили кандидат педагогічних наук, доцент кафедри педагогіки і методики початкової освіти ЧНУ Аліна Предик, яка висвітлила науково-методологічні аспекти інформатизації сучасної освіти; методист управління освіти Алла Кобевка, яка ознайомила з педагогічними основами використання ІКТ в початковій школі та заступник директора з навчально-виховної роботи в початкових класах ЗОШ №8 Олена Сидорова, яка презентувала досвід роботи педагогів школи І ступеня з даної проблеми.

Практичну роботу – створення слайдів до різних уроків на задані теми – виконували всі учасники семінару, працюючи в групах за комп’ютерами.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: За минулу добу на ...

КОМЕНТАРІ